Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

July 2010
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

“Låt oss köra bil, annars ammar vi främlingar”

I en något annlorlunda kampanj hotar Saudiska kvinnor att amma främlingar om de inte får samma rättigheter att köra bil som män.

Som tidigare rapporterats på Humanistbloggen har den framstående islamiske teologen Dr Izzat Atiya på al-Azhar-universitetet i Egypten, en av Sunnimuslimernas lärdomsbastioner, utfärdat en fatwa för att underlätta arbetsrelationer mellan obesläktade män och kvinnor (enligt BBC). Om en kvinna ammar någon etablerar hon nämligen en moderlig relation till den som får suga på hennes tutte, även om personen i fråga inte är hennes barn. Det här skulle kunna öppna för obesläktade män och kvinnor att arbeta tillsammans, menade Dr Atiya.

Så om man är kvinna och behöver åka någonstans med en obesläktad man kan man alltså amma denne. Av någon obegriplig anledning verkar dock några Sudiska kvinnor föredra att köra sin bil själva istället för att amma arbetskamrater. De hotar nu därför att implementera fatwan.

Under tiden menar den islamiske “lärde” att han blivit missuppfattad (hos Quatar Times heter han Shaikh Abdul Mohsin Bin Nasser Al Obaikan, och är medlem av Saudiska Byrån av Seniora Lärde och rådgivare till kungen – finns det månne flera fatwor med samma innebörd?). Al Obaikan säger att det inte alls var fråga om om att amma någon, utan att kvinnorna skulle pumpa ut mjölk för att sedan dela med sig denna i en kopp.

Men då så!

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 20 July 2010, 17:31

Jag förstår att denna” lärde” är på allvar, men nog låter det som om han tolkar ut detta ur en pekbok för femåringar…

Kommentar från Jonas
Tid: 24 July 2010, 0:52

Strålande initiativ av de saudiska “laktivisterna”. Religionens stora hot är nog inte ateism utan humorism.

Skriv en kommentar