Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

July 2010
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

Ett internetfilter för gudlösa

Vill du skydda dina barn från internetsidor innehållande våld, sexuellt och psykologiskt skadliga budskap och religiös indoktrinering innan barnen är gamla nog att själva bedöma sanningshalten i det de läser? Då finns snart programvaran för dig: GodBlock.

Så här beskrivs syftet med projektet:

In the last century, the United States has seen a resurgence of fundamentalist religion. Fundamentalist Evangelicals, Mormons, Baptists, Muslims, and Jews have held back progress in science, human rights, civil rights, and protecting our environment. How can we reverse this trend and join the rest of the world in the gradual secularization of society and government?

Most deeply religious people are born into their religion, but even children raised in a secular household are vulnerable to content on the web. That’s why we’ve produced GodBlock. GodBlock is a web filter that blocks religious content. It is targeted at parents and schools who wish to protect their kids from the often violent, sexual, and psychologically harmful material in many holy texts, and from being indoctrinated into any religion before they are of the age to make such decisions.

För att förtydliga för skräckslagna religiösa individer som eventuellt läser detta: det är ett skämt. Det finns ingen programvara att ladda ner, men man kan donera till projektet i vilket fall (duh…).

Den bästa medicinen mot religion är att sätta sig in i vad alla lärorna faktiskt säger och sen försöka fundera ut någon metod för att komma fram till vilken som är riktig. Censur är sekularismens värsta fiende. Det är därför företrädare för Humanisterna ibland kan efterfråga mer religionskunskap i skolan! Bara den är balanserad och inte fokuserar för mycket på någon enskild religion av nostalgiska skäl.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Ingemar
Tid: 21 July 2010, 14:00

Höll på att bli lite skraj där ett tag, men pustade ut då jag insåg att det var ett skämt! 🙂

Skriv en kommentar