Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

August 2010
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

Mission är ondska

Om en undersökning av det amerikanska Pew Forum, från tidningen Dagen:

Kristendom och islam har under det senaste seklet vuxit sig stora på de traditionella afrikanska religionernas bekostnad

61 procent av alla kristna afrikaner tror att de kommer att få bevittna Jesus återkomst, och omkring 52 procent av alla muslimska afrikaner tror att de kommer att få se kalifatet återuppstå.

I Afrika tar man religion på största allvar, och om den nuvarande trenden håller i sig kommer det i framtiden bara att finnas två religioner kvar på kontinenten.

Att “ta ta sin religion på största allvar” innebär bland annat följande:

Andlighet är en del av vardagen. (Över 30 procent säger sig ha blivit gudomligt helade, fått se en ond ande drivas ut eller tagit emot ett budskap från Gud).

Heliga böcker tas på allvar (76 procent av alla kristna säger att Bibeln bokstavligen är Guds ord och 80 procent av alla muslimer anser att Koranen bokstavligen är Guds ord).

Heliga böcker ska användas i politiken (60 procent av de tillfrågade kristna ville att Bibeln skulle vara en del av landets lagstiftning, medan 63 procent av alla muslimer ville se sharialagar som baseras på Koranen).
[…]
Muslimer ber mer, men kristna får oftare bönesvar (72 procent av alla kristna säger att de ber varje dag, medan 92 procent av alla muslimer ber dagligen, men det är vanligare att kristna får bönesvar).
[…]
Framgångsteologi får stor plats (56 procent av alla kristna tror att Gud ger rikedom och bra hälsa för den som tror).

Men det är inte bara sin egen välgång man hänger upp på religionen. Även “moralen” kopplas dit, vilket som vanligt ger lite konstiga slutsatser där rätt så bra etiska regler som syftar att minimera lidande och maximera tillit blandas hej vilt med försök till kontroll av andras privatliv och påbud mot de som sviker “den rätta läran”.

Moral och religion hänger ihop. (En stor majoritet av såväl kristna som muslimer anser att man behöver en Gudstro för att kunna leva ett moraliskt liv).

Det finns en konservativ sexualmoral. (Det finns ett starkt motstånd mot homosexualitet, abort, prostitution och sex utanför äktenskapet. Den enda moralfrågan som berör sexualitet där det fanns en stor skillnad mellan kristna och muslimer var i synen på polygami, som var mer accepterat bland muslimer).
[…]
Det finns stöd för dödsstraff för konvertiter (30 procent av de tillfrågade muslimerna ansåg att det borde vara dödsstraff att konvertera från islam).

Afrika är en makalös kontinent fylld med fantastiska människor. Tyvärr faller de i all sin matriella fattigdom lätt i klorna på skrupellösa missionärer. Det är förstås lockande med budskapet att allt man behöver göra är att leva enligt en bizarr kollektion godtyckliga regler och mumla sina desperata önskemål ut i tomma luften för att lidandet ska upphöra. Men det är falska hopp genom falska läror spridda av falska profeter. Framtiden för Afrika står inte att finnas i att beveka några övernaturliga krafter, utan i demokrati, lag, entrepenörskap och samarbete. Mission är ondska!

Bookmark and Share

Skriv en kommentar