Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

August 2010
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

Utökat gudomligt skydd av svenska soldater

Jahve, den gamle krigsguden, gillar soldater. Tidningen Dagen rapporterar om ett nytt regeringsförslag i linje med den historiska kunskapen, ett förslag som ger ökat övernaturligt stöd för soldater som åker utomlands.

När Försvarsmakten på fredag presenterar det nya anhörigstödet kommer en organisation som står på kristen grund att få en viktig roll, bland annat genom att erbjuda familjerådgivning och krishantering.

Vad skönt, Gud är på Svenska arméns sida! Gud är i och för sig på alla arméers sida… Synd bara att Han aldrig kan bestämma sig. Så många krig har utkämpats i Hans namn för godhetens och kärlekens skull att man tycker att det goda borde ha vunnit för länge sedan. Men det kanske inte är poängen?

Fast ta inte budskapet om Guds förkärlek för soldater från mig. Ta det direkt ifrån de kristna själva.

Svenska soldathemsförbundet har funnits vid Försvarsmaktens sida sedan 1877, och har bedrivit sin verksamhet utifrån kristen grund. Enligt Andreas Philipsson är det inte märkligt att en kristen organisation jobbar så tätt intill militären.
– Kyrkan och militären har en lång tradition tillsammans, och har varit knutna till varandra i femhundra år. Där döden och livsfrågor har varit närvarande har den militära själavården funnits på plats, och där har Svenska soldathemsförbundet varit en aktiv part.

“Militär själavård”? Låter lite som “antroposofisk medicin”, tycker ni inte? Eller som “teologiskt universitet” eller “Gud är kärlek”.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar