Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

September 2010
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

Non gravida 30C

Homeopati fungerar enligt två principer:
1. Lika kurerar lika. Ett ämne som kan skapa vissa symptom hos en frisk individ kan bota samma symptom hos en sjuk individ.
2. Ju svagare blandning, desto starkare effekt. Från Wikipedia: Ett homeopatiskt läkemedel tillverkas genom en process som kallas “dynamisering” eller “potensiering”. Detta innebär att man utgår från ur “urtinktur” bestående av till exempel 1 g aktivt ämne i 99 g vatten och successivt späder detta enligt en fastställd process. Ur den ursprungliga lösningen utvinner man “första potensen” genom att ta 1 ml av den ursprungliga lösningen och tillsätta 99 ml vatten. Man slår sedan flaskan med denna ny lösning mot något hårt, eller skakar den häftigt, ett föreskrivet antal gånger för att frigöra de läkande krafterna. Därefter utvinner man på motsvarande sätt “andra potensen” genom att upprepa utspädningen. När denna process upprepats 100 gånger har man erhållit den hundrade “centesimalpotensen” (C100). Såpass utspädda ämnen innehåller med största sannolikhet inte en enda molekyl av det aktiva ämnet. Med stigande potens sägs dock läkemedlet bli starkare och därmed också svårare att hantera.

Hur tillverkar man ett preventivmedel utifrån de här principerna? Ja, man tar förstås extrakt från mosad bebis och späder detta till starka krafter. Och det är ekologisk medicin, så man behöver inte oroa sig för miljön.

Non gravida 30C is made from extract of guaranteed 100% pure organic Brazilian rainforest babies.

After harvesting, the babies are washed inside and out in spring water to guarantee the purity of the remedy. They are then processed at Kendall Laboratories in our Kendall’s Baby Masher (patent pending). The concentrated extracted essence is prepared for you in pills of the finest Saccharum officinarum for your health and well-being.

Låter väl … naturligt på något sättFrån Pharyngula.
Bookmark and Share

Skriv en kommentar