Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

October 2010
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

Med rätt att arbetsvägra

Claphaminstitutet verkar ha satt igång någon sorts mediablitz. Den här gången handlar det om läkaren Anders Löfström som vill ge sjukvårdspersonal rätt att arbetsvägra när det gäller aborter. Och det kan han väl få hävda. Ett lätt sätt att arbetsvägra i den här situationen är att aldrig ta jobb på ställen där man redan från början vet att det ingår arbetsmoment man inte kan tänka sig utföra. För det kan väl inte komma som en överraskning för någon som läser vårdutbildning att vi har fri abort i Sverige? (Om det gör det är nog personen olämplig för jobbet av andra skäl.)

Men att aktivt söka sig till ett arbete där man vet att arbetsuppgifterna krockar med ens livsåskådning? Då är det bara obstruktion och bör behandlas som sådan. Vill man argumentera mot abort är insändarsidan rätt ställe, inte kliniken.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från sandbian
Tid: 6 October 2010, 13:19

Man kan dock vara emot abort av rent personliga skäl. Något som utvecklats under tiden man arbetat.

Jag ser inga stora problem i att så länge sjukhuset kan tillhandahålla servicen så borde personal som inte vill delta i det slippa. Abort är nämligen rätt så jävla nasty i de fall det är långt gånget och många vill slippa delta i det det helt utan att det har med religion att göra.

Skriv en kommentar