Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2010
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategorier

Kitty Jutbring om sin tonårstid hos Pingstkyrkan

Jag blev döpt mitt i kyrkan i en vit särk i en bassäng, jag satt på kvällarna och strök under verser på måfå i min bibel för att få den att se läst ut, jag spenderade hela helgerna i kyrkan och gick tre år i kristendomsskola varje lördag när alla andra var ute och festade, hånglade, onanerade och lärde sig om livet. Sånt gjorde inte vi. Det var fin gemenskap, bra vänner.

Men. Också en jävla press. Press att bli bönhörd, se syner, ha en äkta stark tro, inte svära, leva efter koderna och framför allt: att bli andedöpt. Jag minns ett sommarläger, vi satt på golvet och ledaren kallade på den helige ande. Vi förväntades, en efter en att börja tala i tungor. Anspänningen var enorm och min kompis grät:
– Tycker inte Jesus om mig lika mycket? Varför blir inte jag andedöpt?
[…]
Jag var konferencier för årets Regnbågs-parad i Göteborg och det gick rykten om att just ”min” gamla kyrka bett om regn. Jag avfärdade det, ville inte tro ryktet, det var för vidrigt. Men så i veckan fick jag bevis för hur illa det verkligen är ställt: samma kyrka som jag en gång tillhörde har nekat en homosexuell medlemskap. ”Vi och dom”, döma och till och med döma ut. Vem tror man att man är när man sätter sig över andra människor och rangordnar kärlek?
[…]
Sen lägger jag bibeln i kassen till Myrornas, den har ingenting i mitt liv att göra längre. Jag tror nämligen på det goda fortfarande.

Läs hela texten hos Aftonbladet.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar