Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2010
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategorier

Tolerans och kristendom

Vad engagerar en biskop så mycket att denne avgår? Än så länge har mig veterligen ingen biskop slutat i katolska kyrkan i protest mot kyrkans hantering av de många pedofiliskandalerna. Ej heller har jag hört talas om att någon avgått för att kyrkans kondomuttalanden kostar liv. Nej, det krävs något riktigt, riktigt grovt.

Tidningen Dagen rapporterar att fem biskopar har lämnat anglikanska kyrkan och gått över till katolska kyrkan i protest mot att anglikanska kyrkan beslutat gå vidare med biskopsordination för kvinnor. Ja, det gäller att prioritera det som är viktigt, och dit hör för dessa grånade herrar uppenbarligen inte jämställdhet.

En annan biskop som slutat är Gene Robinson, den första öppet homosexuella biskopen i den amerikanska Episkopalkyrkan. Men han slutade för att han inte stod ut med alla mordhot.

Jag känner stor respekt för de toleranta inom kristenheten, men även de måste väl se att tolerans inte är något som karaktäriserar deras tro? Är man tolerant som kristen är man det trots sin tro.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar