Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2010
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategorier

Mer om jul och kristendom

Det är inte bara jag som reagerar på kristnas expropriering av julfirandet. Den kristna bloggen Alethia verkar efter en lång utläggning komma fram till att kristna nog inte bör fira jul eftersom julen har hedniska rötter. Men källkritiken kunde nog varit aningen noggrannare, eller vad sägs om följande:

Bakgrunden till ”Mithra” går tillbaka ca 3900 år före Jesu födelse då Noas sonsons son Nimrod, byggde Babels torn (1 Mos 10:10, 11:9).

Det finns fler godbitar.

[Semiramis] lyssnade till sina astrologer som berättade för henne att den 22 december är solen som längst bort från jorden, men den 25 december ”föds solen på nytt.” Detta är känt som ”vintersolståndet” i hedendom. Semiramis blev gravid den 25 mars. Hon kallas även Easter/Ishtar, vilket är varifrån det på engelska namnet för påsk (Easter) kommer i från för övrigt.  Denna dag kallas vårdagjämningen i hedendom.
[…]
En annan märklighet i julfirandet finns i parallell med det faktum att Semiramis beordrade babylonierna att gå ut i skogen för att hugga ner ett träd och dekorera med små bollar (som var avsedd att symbolisera Nimrod penis och testiklar), detta till minne av just Nimrod.
[…]
Folket i Babel gjorde en ”önskelista” till Molok och sedan placera de sina barn tillsammans med önskelista för att brännas levande i armarna på denna ”gud” Molok. De trodde att genom att offra sina barn till denna gud den 25 december skulle de få allt som de hade begärt på önskelistan under det kommande året.

Penis smyckad med färgglada pungkulor

Det visste ni inte, att vintersolstånd och vårdagjämningen är hedniska påhitt, att julgranskulorna “egentligen” symboliserar testiklar och att önskelistan “egentligen” hänger ihop med barnoffer. Läser ni aldrig bibeln där hemma, eller? Till och med tidningen Dagen har problem med den här tolkningen. De vill behålla julen som sin egen helg.

Men finns det inte problem med julen? Jovars, konsumtion- och “myspys”-hetsen som riskerar att flytta fokus från umgänge med familjen och att ställa sig i vägen för att minnas och fira den Jesus som föddes till denna jord för att rädda oss, exempelvis.[…] Om något behövs så är det ett ökat kristnande av julen, där Jesus flyttas fram i centrum.

Tack, men nej tack. Julen är allas helgdag. Fira ni Jesus om ni vill, men låt oss andra ha myspys, klapputdelning och umgänge med vem vi vill som fokus för vårt julfirande.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar