Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2010
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategorier

Dansk pastor hängde tomte för att rädda julen åt Jesus

Jag måste erkänna att jag länge velat få anledning att använda den där rubriken. Och nu har det blivit dags, för en dansk pastor, Jon Knudsen, har ruttnat på folks pyntande med gårdstomtar till jul och resolut hängt en uppstoppad tomte från sin kyrka. Runt halsen har Knudsen hängt en skylt:

Vi avfärdar Satan och alla hans verk och alla hans väsen.

Knudsen har i ett uttalande sagt att tomtedekorationer vid jul är “jämförbara med att dekorera med nazistflaggor” och menar att gårdstomtar är en sorts spöken “som kommer från djävulen och gör barn sjuka.” På något sätt önskar jag att den gode pastorn skulle få bättre verklighetsförankring – men det önskar jag i och för sig med alla präster.

Tomten har sedermera blivit “räddad” och uppges vara i säkert förvar, ett dåd som blivit polisanmält av Knudsen. Förövaren har erkänt, men polisen vägrar trots det göra något. De uppgav i en kommentar att de har för många allvarliga fall för att prioritera kidnappningen av en uppstoppad tomte.

Allt detta rapporteras i The Copenhagen Post Online.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Gunnar Ståldal
Tid: 20 December 2010, 14:25

På 1950-talet var det en präst på en ö i Bohuslän som rev ner affischer om ett friluftsmöte som Frälsningsarmén skulle hålla- Han blev åtalad men försvarade sig med att han enligt 1686 års kyrkolag hade ensamrätt till andlig verksamhet. Till hans ämbetsplikter hörde att bekämpa falsk läsa

Skriv en kommentar