Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2010
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategorier

Koranverserna som citerades av terroristen

Från tidningen Dagen:

För att förklara sitt självmordsattentat i centrala Stockholm lämnade Taimour Abdulwahab tre röstinspelningar efter sig, en på svenska, en på engelska och en på arabiska. Innehållet är i stort sett lika, men i den arabiska versionen inleder han med att citera från Koranen, något som hittills inte uppmärksammats i svenska medier.

Här följer citaten som Taimour Abdulwahab använde sig av. Han säger bara det som är inom citationstecken. Den svenska översättningen har Dagen hämtat från message-universal.com/InternationalLanguages/SwedishQuran.aspx

Det rättvisa straffet för de som kämpar emot Gud och Hans budbärare, och som begår hemska brott, är att dödas eller korsfästas, eller att få sina händer och fötter avskurna på alternerande sidor, eller att landsförvisas. Det är för att förödmjuka dem i detta livet, sedan drabbas de av ett mycket värre straff i livet efter detta.
Sura5/vers33

Det här är den perfekta religionen; ni ska inte kränka era själar (genom att slåss) under de heliga månaderna. “Ni får emellertid förklara fullt krig mot idoldyrkarna” (även under de heliga månaderna), när de förklarar fullt krig mot er, och var medvetna om att Gud står på de rättfärdigas sida.
Sura9/vers36

Under de heliga månaderna får angrepp bemötas med ett likvärdigt gensvar. “Om de attackerar er, får ni slå tillbaka genom att utsätta dem för ett likvärdigt straff.” Ni ska iaktta Gud, och var medvetna om att Gud är med de rättfärdiga.
Sura 2/vers 194

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Asebeia
Tid: 22 December 2010, 15:52

Inget säger fred och kärlek som ett par koranverser.

Kommentar från Patrik T
Tid: 23 December 2010, 0:49

Fråga:
Du verkar vara hyfsat påläst om evolution och allt möjligt som rör sig kring just detta. Men vad i hela friden har det med ett gäng Koran-verser att göra? Är inte det utanför ditt kompetensområde? Vad tror du att du kommer att kunna komma fram till? Eller är det bara intressant att diskutera? Men diskuterar du det verkligen???

Kommentar från Kenneth Karlsson
Tid: 23 December 2010, 1:00

Patrik T: det är väl ändå rätt så intressant att veta vilka religiösa texter som en person hänvisar till just innan han står i begrepp att döda så många som möjligt, inkuderat han själv.

Sedan tycker jag att du låter nedvärderande mot Lindenfors. “Kompetensområde”, vad vet du om det?

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 23 December 2010, 8:43

Patrik T,
Jag undrar också. Vad vet du om mitt kompetensområde? Du verkar mena att kompetens enbart knutet till yrke?

Kommentar från Patrik T
Tid: 24 December 2010, 12:38

Kenneth:
Ämnet är oerhört intressant, det sticker jag inte under stol med alls. Jag tycker också att det som hänt är sjukt. Tycker bara att det är intressant att “studera” inlägg av humanister/ateister som behandlar det det absolut inte tror på – och inte VILL tro på.

Att kritisera någonting behöver man ingen kompetens för – jag hävdar dock inte att du inte skulle ha kunskap om ämnet. Däremot för att själv förstå vad det är man kritiserar. Är du så pass insatt i islam för att förstå, tänka dig in i, stackaren som sprängde sig själv? Räcker det, tror du, att man hävdar att han var ett pucko (nu har du ifs inte gjort det, men bara för att få igång diskussionen…)?

Skriv en kommentar