Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2011
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Vatikanen beordrade biskopar att inte rapportera barnövergrepp till polisen

Gulligull

Enligt AP har Irlands nationella TV och Radio kommit över ett brev från 1997 signerat av ärkebiskop Luciano Storero, påven Johannes Paulus II diplomatiska sändebud till Irland. Brevet innehåller bevismaterial om att Vatikanen berordrade mörkläggning av barnövergrepp inom kyrkan.

I brevet står att Irländska katolska kyrkans planerade initiativ att rapportera misstänkta barnövergrepp “ger upphov till starka reservationer av både moralisk och kanonisk art.” Storeo skriver vidare att kanonisk rätt – som säger att både anklagelser och straff ska handskas inom kyrkan – “måste följas minutiöst”.

Enligt AP visat brevet tydligt att Vatikanen inte håller sig till sanningen då de påstår att de aldrig instruerat biskopar att gömma undan bevis eller misstankar om brott från polisen. Barnrättsaktivister i Irland menar att brevet demonstrerar bortom alla rimliga tvivel att beskyddandet av pedofilpräster från polisen inte bara var sanktionerat av Vatikanen, utan även beordrat av dem.

Läs hela pressmeddelandet hos AP. Tack till Jan Andersson för tips!

Några Jesus-citat kanske kan passa?

Mark 10:13-14 Folk kom till honom med barn för att han skulle röra vid dem. Men lärjungarna visade bort dem. När Jesus såg det blev han förargad och sade: “Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de.

Matt 18:6 Men den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bäst om han fick en kvarnsten hängd om halsen och sänktes i havets djup.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar