Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2011
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Woman is the Nigger of the World

För er som är intresserade av debatten kring Sans magasins omslag – ja, det verkar vara allt kritiken av Sans handlar om än så länge – så kommer Christer Sturmark att debattera med Helle Klein imorgon klockan 6:43 i Gomorron Sverige i SVT1.

Där liberalkristna ser islamofobi ser Humanisterna kvinnoförtryck. Vad ser du?

Och hur är det egentligen med burkan? Är den ett (av många möjliga) uttryck för islam? Vilket svar man än ger så blir det problematiskt.

  • Ja? Då är islamkritik nyckeln till att få bort den här formen av kvinnoförtryck. Är burkan ett uttryck för islam är det uttrycket för islam problemet.
  • Nej? Då går det inte att hänvisa till religionsfrihet när man ger muslimska kvinnor rätt att maskera sig i offentliga miljöer. Då har ju burkan ingenting med religion att göra.
  • Kanske – bara vi inte stöter oss med någon? Burkan är kvinnoförtryck och måste behandlas som sådant. Att se åt andra hållet är inte välmening, det är att tiga still om ondska.
  • Det finns värre problem! Det här är nog det sämsta argumentet av alla, för det finns alltid vättre problem. Varför ska vi bry oss om barnstolar i bilen när det dör så många barn i svält i tredje världen?
  • Säg inget ont om muslimer – de är en så utsatt grupp. Det är förmodligen det här argumentet som kommer att gå varmt i TV-rutan imorgon. Man sparkar inte på någon som ligger, även om denne i sin tur sparkar på någon annan?

Som John Lennon uttryckte det: Woman is the Nigger of the World.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Kenneth Karlsson
Tid: 24 January 2011, 22:58

Som sagt: bra inlägg Patrik.

Kommentar från Andreas Dahlin
Tid: 26 January 2011, 21:19

Islam förtrycker kvinnor, men det gör det inte rätt att hävda att de förtrycks över hela världen. (Jag antar att det är det som menas med referensen till Lennons sång.) I många moderna samhällen är det numera snarare fördelaktigt att vara kvinna.

Skriv en kommentar