Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kategorier

DO får sparken

Diskrimineringsombudsmannen Katri Linna får sparken för att handläggningstiden varit för lång. Vi får hoppas näste ombudsman lyckas bättre, för frågan om integration är viktig.

Vad det hela handlar om? Ingen ska särbehandlas på grund av  kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs ett inlägg i frågan från bildkonstnären, filmaren och debattören Fateme Gosheh i frågan: “Gör oss inte till andra klassens medborgare“. Det finns mycket att ta tag i.

Min fråga är om vi ska ha en moské som är baserad på en omodern, fundamentalistisk herrklubb som begränsar vår yttrandefrihet och som inte förstår sitt eget bästa, nämligen att islam måste reformeras till en religion som är anpassad till ett demokratiskt samhälle och inte en medlöpare till dogmatism och fundamentalism?

De islamska organisationerna har själva hjälpt till att skapa segregationen av muslimer genom att skapa en falsk och homogen bild av oss i världens modernaste land.

Vi invandrare, framförallt muslimer, blir behandlade som andra klassens medborgare. Vi är inte lika inför lagen. Vi är en grupp människor som har lämnats åt sitt eget öde. Vi är passagerare på hållplatsen Sverige i väntan på nästa tåg. Vi är uppumpade av bidrag och säkerligen en börda för er. Och nuvarande och tidigare svenska regeringar låtsats att allt är okej.

Ni har alltid hänvisat till oss och ursäktat er genom att referera till vår kulturella och religiösa bakgrund. Vi har varit ett problem och ingen har haft ork eller engagemang nog för att se oss som en del av sitt hem, sitt folk. Ni har bidragit till denna segregation, och nu kräver ni integration av oss. Det är hyckleri och dubbelmoral.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar