Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kategorier

Vad har du för sexuella preferenser?

Nu blir det lite forskning. På Centrum för evolutionär kulturforskning på Stockholms universitet intresserar vi oss för kultur som en evolutionär process. I förståelsen av detta ingår att förstå sig på hur genetisk och kulturell evolution ibland är knutna till varandra, och ibland inte. Ett av projekten som bedrivs på centret (dock inte av mig) är att undersöka hur sexuella preferenser formas. Du kan vara delaktig genom att fylla i en enkät. Här är mer information:

Trots det stora allmänintresset är den vetenskapligt grundade förståelsen för människans sexualitet i stora delar knapphändig. I ”Internet Sex Survey Initiative” använder forskare internet för att öka kunskapen om människans sexualitet. Målet är att bättre förstå hur genetiska och kulturella faktorer samverkar för att forma människans sexuella preferenser. Nu söker vi deltagare till en webbenkät där du kan hjälpa till med att hitta svaret på dessa frågor.

Länken till enkäten är: http://www.intercult.su.se/sexuella-preferenser

“Internet Sex Survey Initiative” är ett samarbete mellan Stockholms universitet, University of L’Aquila, University of Bologna och Karolinska Institutet. Du kan läsa mer om projektet här.

Bookmark and Share

Kommentarer

Pingback från Lindenfors blogg » Här har ni roten till era sexuella preferenser
Tid: 13 June 2011, 8:02

[…] Sexual Imprinting in Humans”. Ni som är stamgäster här på bloggen kanske kommer ihåg att jag efterlyste uppgiftslämnare till en undersökning om prägling hos människor. Den undersökningen är en av pusselbitarna i avhandlingen. Så här beskrivs resultaten av […]

Skriv en kommentar