Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kategorier

Ni är alla otillräckliga!

Mänsklig strävan är otillräcklig för att utplåna dåliga vanor. Mänsklig strävan kan bara begränsa dem!” Detta låter Påven hälsa i ett aktuellt glädjebudskap. “Guds avgörande ingripande är nödvändigt för att rena mänskliga varelser från ert icke-harmoniska beroende av … saker.”

Kom ihåg det era föraktliga ömkansvärda syndare! Inför Gud är alla skyldiga. Bara Jesus blod kan rädda er från evig förgängelse.

Läs mer i evangelierna (evangelium = goda nyheter!)

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Leif Cyrillus
Tid: 16 February 2011, 19:50

Jag begriper inte hur du orkar hålla på med dina antikatolska och antikristna inlägg dag efter dag. Du är ju totalt fixerad vid detta. Det är uppenbarligen något som gnager i dig, eftersom du inte kan låta bli. Jag är nu inte någon profet, men jag skulle inte bli förvånad om du om några år är redo att konvertera. För det gjorde du väl aldrig?

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 16 February 2011, 19:58

Nej jag gjorde ju inte det. Och ja, det är något som gnager mig. Fast rättare uttryckt är jag väldigt intresserad av religion. Hur kan människan ha uppfunnit alla dessa trossystem och varför tror någon på dem? Det är jag väldigt intresserad av att veta.

Som Humanist är jag bekymrad att människor lyssnar på moralbudskap bara för att de kommer från en institution istället för att tänka själv. Jag är intresserad av att begränsa skadeverkningarna av detta. I den strävan ingår ett visst mått av att driva med religiöst tänkande. “First make you laugh. Then make you think.” För att citera motiveringen som ges vid utdelningen av IgNobelpriset.

Tycker du inte att det kristna budskapet är lite märkligt själv?

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 16 February 2011, 21:50

Vilket glädjebudskap…tycker Du inte det Leif?

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 16 February 2011, 22:37

“Guds avgörande ingripande”..märkligt, var det inte samma vithåriga snubbe som nyligen sade att vetenskapen har haft rätt i allting efter bigbang, men att bb i sig var ett ögonblick av skapelse.
Vilket då skulle betyda att gud inte har varit på jobbet på 4,5 miljarder år.
En hemsk tanke smyger sig på mig, om nu gud arbetar med såpass svepande rörelser så vore ju en ny smäll ett sätt att få oss mindre beroende av “saker”.
Är det så han menar tro, den gamle domedagsprofeten.

Kommentar från Leif Cyrillus
Tid: 17 February 2011, 8:29

“Som om dessa ständiga attacker på troende skulle vara modigt. Som om uppluckrandet av tro, helighet och tröst, skulle vara en ärbar bedrift. Vilket misstag det är. Det är bara lathet. Det är futtigt och ovärdigt. Alla kan hata, det är enkelt. Att älska är tusen gånger svårare.”

Marcus Birro i Expressen

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 17 February 2011, 8:45

Vem har påstått att det handlar om mod?! Vem har påstått att det handlar om hat?! Att hitta på vad motståndaren har för avsikt, det är enkelt. Att föra en ärlig diskussion är tusen gånger svårare.

Det kristna budskapet är inget trevligt och behöver belysas. Påvens uttalande är ett bra exempel på problemet, det var därför jag skrev om det.

Kommentar från Björn
Tid: 17 February 2011, 8:58

Hej Leif! Det är glädjande att du orkar läsa Patriks inlägg dag efter dag. Det är uppenbarligen något som gnager i dig, eftersom du inte kan låta bli. Jag skulle inte bli förvånad om du om några år är redo att konvertera.

Kommentar från Niklas Cedergren
Tid: 17 February 2011, 9:05

Birro har blivit en absurd parantes som kallar humanister och ateister för fascister.
Ingen dåligt påhopp med tanke på vilka som alltid kollaborerat med fascismen.

Dessutom, Leif. Känns det inte oerhört hycklande att kidnappa ett kärleksbudskap som inte gäller – exempelvis – alla sexuella läggningar?

För mig är katolicismen en av de mest bissara och ondskefulla teologiska ideologier som existerar.

Kommentar från Leif Cyrillus
Tid: 17 February 2011, 9:18

Björn, jag går kanske in här en gång i månaden. Det räcker, eftersom budskapet, hatet mot kristna och andra troende upprepas om och om igen. Dessutom, Björn, har jag redan konverterat till katolska kyrkan.
Kristian Grönqvist gladde mig med en avvikande hållning: Vilket glädjebudskap, utropar han. Jag håller med dig!

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 17 February 2011, 9:31

Jag hatar inte kristna och andra troende, tvärtom. Du får gärna fälla det omdömet, men det är inte med sanningen överensstämmande. Sanning är viktig för mig, är den inte det för dig? Jag hatar inte ens religion. Jag tycker bara att religion är en inställning till sanningen som är tråkig på det privata planet, men direkt skadlig i samhället. Om jag ska vara riktigt sanningsenlig – och sanning är viktigt, som sagt – så älskar jag att diskutera och lära mig om religion. Jag vill förstå hur ett trossystem som inte går att kontrollera mot verkligheten kan ha så många sinnen i sitt våld. Vad är det som är så attraktivt i budskapet? För mig är det så uppenbart konstigt.

Men jag tror i alla fall du gjorde Kristian glad. Han har nog aldrig fått medhåll från en kristen förut. Eller har du det Kristian?

Kommentar från Camilla Grepe
Tid: 17 February 2011, 9:36

@Leif Cyrillus
Jag säger till dig som jag säger till alla andra: Sluta upp att sälja in ert budskap till mina barn i skolan, så låter jag er vara ifred.

Jag bloggar också, välkommen att hälsa på när du känner för att hetsa upp dig över ytterligare en ogudaktig!

Kommentar från Leif Cyrillus
Tid: 17 February 2011, 9:53

Camilla, de som känner mig vet att jag aldrig hetsar upp mig över vare sig ogudaktiga eller något ogudaktigt. Men jag måste ändå uttrycka min förvåning, eller snarare förtvivlan, över att det finns ateister som drivs av hat mot troende människor. De flesta ateister är inte sådana, men det finns en liten grupp fundamentalister som vigt sina liv åt att håna dem som tror. Det är egentligen väldigt tragiskt.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 17 February 2011, 9:58

Men sluta att tala om hat någon gång då. Det är ju inte sant! Sanningen ska göra dig fri! Håll dig till den.

Eller drivs du av förakt?

Kommentar från Leif Cyrillus
Tid: 17 February 2011, 10:12

Alla homofober hatar inte homosexuella, men de finns, alla islamofober kanske inte hatar muslimer, men de finns, alla kristofober…osv.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 17 February 2011, 10:19

Vissa religionskritiker hatar religion, det vet jag. Det gäller mest de som växt upp i olika sekter. Därav kan det bli en lätt hätsk ton från vissa Humanister ibland, det medges. De vill *verkligen* begränsa möjligheten att behandla barn på det sättet. Man hatar inte de religiösa, men religion som så till den milda grad kan förvrida huvudet på folk att man behandlar barn så illa.

Men att gå därifrån till att hävda att jag drivs av hat är inte bara fel utan rent osant. Vissa X alltså alla X? Nej, det passerar inte grundkursen i logik.

Kommentar från Camilla Grepe
Tid: 17 February 2011, 17:17

@Leif Cyrillus
Tro det eller ej, men det finns inte ett spår av mig i debatten från tiden före att min son kom hem från skolan och fällde den vid det här laget välkända repliken:

“Mamma, idag har vi lärt oss att Gud skapade världen!”

Jag var totalt ointresserad av era förehavanden innan dess. Jag var till och med så totalt nollställd att jag inte ens hade haft vett att gå ur kyrkan, trots att jag så länge jag kan minnas har betraktat världen som naturlig.

Men sen började jag undersöka vad som hände i skolan och insåg att det pågår en offensiv från kristet håll med hjälp av skolkyrkor, skolpastorer och Bibeläventyr. Svenska kyrkan har klart och tydligt deklarerat att detta är nödvändigt för att värva konfirmander (som senare förväntas stanna kvar som medlemmar och bidra till prästlönerna. Kulturminnesvården och de läckande kyrktaken är som bekant alla skattebetalare med och betalar)

Sluta gnäll över “hat”. Det finns inget sådant. Det finns bara en stor trötthet över hur ni försöker nästla er in i sammanhang som ni ska hålla er borta ifrån. Torka krokodiltårarna nu och lämna oss sekulära och våra barn ifred, så ska vi nog kunna leva tillsammans även i fortsättningen. Deal?

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 17 February 2011, 17:49

Leif Cyrillus.
Jag hatar inte religiösa människor, men jag kan nog erkänna att jag hatar hur religionen används och har användts genom historien.
Nästan varenda erövrare och krigsgalning har använt religionen för se till att människor inte skall tänka självständigt.
Man skall tro att landets höjdare med ett gäng prällar vid sin sida, står i kontakt med gud och för honom skall man ut och mörda människor man aldrig har träffat.
Så ser en stor del av människans historia ut och utan religionen hade det antagligen inte varit möjligt att förmå folk till en så makalöst extrem handling som att ge sig ut i krig och mörda och riskera att själv mördas.
Fruktan för guds straff och sagan om livet efter detta spelar en stor roll i att få soldater att slåss och förlika sig med tanken på döden.
Det sannolika är att religionen helt enkelt har konstruerats just i syftet att kunna härska och kontrollera människor.
Gammal vidskeplighet har sytts ihop till något större och mer användbart för historiens alla galningar och än idag mördar amerikanska soldater folk i arabvärlden med gud på sin sida och deras motståndare dör för Allah.
Religionen är nog det värsta gift som någonsin drabbat mänskligheten och när den används av erövrare så hatar jag den.

Skriv en kommentar