Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kategorier

En frispråkig Stellan Skarsgård om friskolor och religion

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 21 February 2011, 10:10

Fan va bra, härligt att höra så här på morgonen, nu kommer jag att vara på gott humör hela dagen.

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 21 February 2011, 12:35

Det är så otroligt befriande med modiga svenskar, som vågar säga sitt hjärtas mening i TV, som inte är lagom och politiskt korrekta, utan har skaffat sig den personliga status, som i Sverige krävs för att ostraffat avvika.

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 21 February 2011, 12:38

PS

Skavlan hittar alltid gäster som förvånar en, en egenskap alla svenska tv-intervjuare fullständigt saknar och som inte heller funnits sedan Jörn Donner slutade. Och tvekar inte att peta i det onämnbara.

Kommentar från Bitte Assarmo
Tid: 21 February 2011, 15:01

Avvika? Tycker någon verkligen att Stellan avviker? Avvika skulle han kanske göra om han tog upp andra aspekter på friskolorna, som det faktum att majoriteten av dem drivs av näringslivet. Men icke då. Dessutom förutsätter hans resonemang att en ateist av naturen är objektiv och därmed också ger sina barn en bättre uppväxtmiljö. Eftersom så inte är fallet är det ju bara meningslös argumentation för hans egen personliga livsåskådning.

Själv är jag emot friskolor – men ALLA friskolor inklusive de religiösa och de som drivs av näringsliv, konstnärskollektiv etc – och av den enkla men faktiskt också självklara anledningen att ALLA ungar har rätt till samma skola och den ska dessutom vara statlig och inte kommunal.

Stellan verkar inte tänka särskilt långt överhuvudtaget. Han baserar sitt resonemang på en av USA:s sämsta presidenter genom tiderna och glömmer bekvämt bort att det finns nyanser mellan det vita och det svarta. Gäsp.

Kommentar från Bitte Assarmo
Tid: 21 February 2011, 15:03

Sorry – jag hade fel. Han är ju faktiskt väldigt kritisk mot friskolorna som institution! Bra jobbat, Stellan, jag tar tillbaka det jag sa!!

Kommentar från Camilla Grepe
Tid: 22 February 2011, 0:17

Rätt tänkt Bitte, man behöver knappast hänvisa till enstaka presidenter för att skåpa ut religiös tro. Det går bra ändå.

Kommentar från Jonas Sjöstrand
Tid: 22 February 2011, 23:21

Jag tycker tvärtemot Bitte att Stellan säjer alldeles ovanligt bra saker om religion och religiösa friskolor, men hans motstånd mot friskolor i allmänhet verkar mer slentrianmässigt än genomtänkt. Han nämner, mer eller mindre explicit, det gamla vanliga med “multinationella företag”, “gratis luncher och datorer”, “pengarna ska gå till bättre undervisning och inte till aktieägare” och så vidare. Men den viktigaste frågan lyser med sin frånvaro: Är friskolorna sämre än kommunala skolor?

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 1 April 2011, 13:43

Måste tyvärr stänga av kommentarerna på det här inlägget – det spammas av någon slags bot.