Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kategorier

IG för Stavros Louca

“Superpedagogen” Stavros Louca har fått svara på 20 frågor i Sydsvenskan Här kan ni få läsa två av dem:

Vilken är vår tids största bluff?
– Jag skulle vilja säga att det är evolutionsteorin, det finns alldeles för många lakuner i den för att jag skall kunna övertygas om att människan kommer från aporna. Jag tror på skapelsen. Men det betyder inte att jag är kreationist och tror att världen skapades för några tusen år sedan.

Vilken bok eller film återkommer du alltid till?
– Det är matte- och NO-böcker. Och Bibeln. Jag har läst om Bibeln många gånger. Kan du tänka dig att i Tredje Mosebok, som skrevs 1500 före Kristus och långt före de grekiska matematikerna, kan man till och med läsa om hur man räknar ut en cirkels omkrets!

Kan man tänka sig, så mycket bullshit! En lakun är, för de av er som undrar, en “lucka, tomrum; minneslucka; överhoppat avsnitt i text” enligt NEs ordbok. Jag kunde inte ordet utan fick slå upp. Det är en metod som jag också skulle vilja rekommendera Louca. Kan du inte evolutionsteorin så köp några böcker och läs på lite!

Det är inte bara här på Humanistbloggen som vi uppmärksammar Loucas okunskap. Även Jonas WieszkosVetenskap och Folkbildnings blogg förfasas. Jonas skriver att “hur jag än letar kan jag inte hitta det geometriavsnitt som Louca pratar om.” Det kanske är för att han litar på Loucas ord om att värdet på π finns i Tredje Mosebok? Men det finns inte där, utan i Första Konungaboken 7:23.

Han gjorde vidare Havet i gjutgods. Det var cirkelrunt och mätte tio alnar från kant till kant; det var fem alnar högt och 30 alnar i omkrets.

Där har ni det. Med en diameter på 10 alnar och en omkrets på 30 alnar kan man räkna ut att π är exakt 3. Enligt bibeln alltså. Man får hoppas att Louca använder bättre läroböcker.

Bookmark and Share

Kommentarer

Pingback från Stavros Louca har kunskapsluckor i både matematik och historia | Asebeia
Tid: 28 February 2011, 11:33

[…] Som Lindenfors säger – jag skulle inte släppa mina barn i närheten av en så här inkompetent lärare. Det här inlägget postades i Antiken, Astronomi & Fysik, Evolutionsteorin, Historierevisionism, Judendom, Kreationism & intelligent design, Kristendom. Bokmärk permalänken. ← Gud är stor men verkligheten är större GillaBli först att gilla denna post. […]

Kommentar från Leif Cyrillus
Tid: 28 February 2011, 12:34

Borde inte IDIOTEN stängas av som lärare?

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 28 February 2011, 12:40

Nej. Men han borde få lite vidareutbildning. Han är ju rätt publik, så det är inte vilken lärare som helst vi talar om.

Kommentar från mattias
Tid: 28 February 2011, 14:57

värt att notera är att pasagen i kings inte är någon beräkning. troligen enbart en mätning. stavros häpnas alltså över att man kunde stega för dryga tvåtusen år sedan. något tusental år efter att pyramiderna byggdes.

Kommentar från Björn
Tid: 28 February 2011, 15:53

För att dra slutsatsen som Stavros gör skulle det dessutom (förutom en korrektare bestämmning av pi) krävts att det gjorts en generalisering om konstanten. Nu sägs det bara att i just denna konstruktion så är förhållandet omkrets/diameter ca 3.

Kommentar från Mats
Tid: 2 March 2011, 10:01

Ptja, att tro är ju inte nödvändigtvis likställt med att inte veta. Det handlar mest om ett förhållningssätt. Han tar ju faktiskt avstånd från kreationismen, vilket trots allt är ett plus.

Att pi inte är 3 vet ju vi och givetvis även Stavros, men jag tror att han anser det vara ett bra närmevärde för en skrifttecknare, sisådär 600 f.Kr., att använda i en skönlitterär text.
Hade han mints källan rätt direkt i intervjun hade det givetvis varit bättre.

Tur nog finns det ju, som påpekats, bättre och senare utgivna läromedel. 🙂

Pingback från Även en extremreligiös kan väl vara en bra lärare? | Svensson
Tid: 7 March 2011, 15:54

[…] 9A kände matteläraren Stavros Louca en del knäppa och förvirrade uppfattningar. Stavros Louca anser att evolutionsläran är totalt fel, en stor lögn. En sån uppfattning är onekligen ganska […]

Skriv en kommentar