Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

March 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

Hur man lämnar den katolska kyrkan

Idag är det askonsdagen, första dagen i den kristna fastan. Nunnorna i min gamla skola brukade uppmana oss barn att hedra fastan genom att försaka något vi höll kärt. Avstå en efterätt, kanske, eller avstå barnprogrammen någon kväll. Inget svårt – lagom för barn.

För vuxna är det mer på allvar – lite större försakelser. Är du döpt som katolik men inte troende så varför inte passa på att ta steget och göra den ultimata försakelsen? Lämna kyrkan! Så här gör du.

Jag har letat fram det här inslaget efter en diskussionen med en italiensk vän om vad som händer när man lämnar katolska kyrkan. Han påstår nämligen att man då blir automatiskt exkommunicerad, vilket det här inslaget påstår att man inte blir. Han skulle nämligen älska att bli exkommunicerad, men orkar inte gå ur om det bara är en teknikalitet – vilket det verkar vara.

Varför man bör gå ur katolska kyrkan? Behöver du verkligen påminnas så kommer här en kort förklaring från Stephen Fry.

Eller så kan du följa Bitte Assarmos blogg. Hon är troende katolik och brukar blogga sig igenom fastan.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från BItte Assarmo
Tid: 9 March 2011, 9:13

Tack för det! I år blir det nog mer debattbloggande än fastebloggande dock, men det kanske är intressant det också 🙂 Intressant är det också att du anser att det är en försakelse att lämna Kyrkan. Man kunde annars tänka sig att du skulle tycka att det var en försakelse att stanna kvar, HAHAHAHA.

Allt gott och en välsignad fastetid önskar jag dig, min vän!

Kommentar från Osunt
Tid: 9 March 2011, 9:28

Fantastiskt tal av Stephen! Tack för länken!

Skriv en kommentar