Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

March 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

“Johannes Forssberg: Sluta heala schizofrena”

För att vara jordens mest intelligenta djur är människan plågsamt lättlurad. Vi är beredda att tro på vad som helst, som skänker oss tröst. Därför är det inte konstigt att homeopater, kristallterapeuter, chakra-balansörer och schamaner har ett stadigt kundunderlag. Det är sorgligt att tänka sig att människor nöter ut sig för att ha råd att behandla sin trötthet med auraterapi, men ingen kan hindra dem. Saken är annorlunda när det gäller allvarligt sjuka. För en cancerpatient kan beslutet att uppsöka en homeopat i stället för en onkolog vara dödligt.

Därför har lagstiftaren dragit en gräns för kvacksalveriet, och de förleddas fria vilja, vid behandling av cancer och några andra farliga tillstånd. Men behandlingsförbudet omfattar inga psykiska sjukdomar.

Man verkar tänka sig att de psykiska sjukdomarna inte är lika farliga som de somatiska, och att låtsasbehandlingar därför inte är något direkt problem. Alla som har erfarenhet av saken vet hur skev den synen är.

Läs hela artikeln i Expressen.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar