Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

March 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

Finska kyrkan förlorade en medlem i minuten på grund av homofobisk kampanj

I förrgår kväll förlorade Finska kyrkan en medlem i minuten, rapporterar Hufvudstadsbladet. Varför? På grund av en gravt homofobisk kampanj startad av bland andra Finlands lutherska evangelieförening, Finska Bibelinstitutet och Lutherstiftelsen.

Kampanjen Älä alistu! uppmanar unga att inte böja sig för samhällets påtryckningar då det gället sexualitet och livskontroll. I stället får de unga veta att man kan botas från bland annat homo- och bisexualitet.

På kampanjvideon, som spridits bland annat på Youtube och Facebook, presenteras en ung anonym kvinna som säger sig ha botats från sin bisexualitet tack vare Guds kraft. Kvinnan jämför homosexuella med mördare.

– Om en mördare kan göra bättring kan väl en homosexuell person också, säger kvinnan i videon.

Smakfull jämförelse.

“Kristendomen är homofobisk” säger Bill. “Inte alls”, säger Bull. Älska homofoben, hata homofobin, säger Måns.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar