Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2011
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategorier

Guds bakficka

Nybliven ateist som saknar kyrkogemenskapen? Eller icke-troende av gammal vana som saknar andlighet och gemenskap? Är du Stockholmare kanske Södra Teaterns nya satsning är någonting för dig. Så här beskrivs projektet i alltomstockholm.se:

Predikningar, allsång, kaffe och bullar. Södran snor kyrkans koncept. Men de skippar Gud.

Södra teatern drar nu igång en serie sekulära söndagspredikningar. Annette Taranto, konstnärlig producent, förklarar hur de kom på idén:

– Vi insåg att folk använder teater- och konsertlokaler på samma sätt som folk tidigare använde kyrkan. Det handlar om att bli del av en gemenskap, att meditera och bli lugn. Många klubbar har en stampublik som i det närmaste liknar en församling.

Vad är syftet?
– Vi vill fylla ett vakuum för dem som inte är troende men fortfarande har behov av att uppleva andlighet och gemenskap.

– Men jag ska vara öppen med att det här är ett trevande projekt. Vi testar oss själva och publiken. Det har inte varit helt lätt att utforma konceptet. Det ska ju inte vara någon föreläsning och det ska inte vara politiskt eller religiöst.

Vad skiljer en predikan från en föreläsning?
– Man talar inte i första hand till intellektet utan till publikens hjärtan. Du behöver inte vara neutral eller objektiv. En predikan innehåller tro och hjärta.

Du kan läsa mer om satsningen – som kallas “Guds bakficka” – hos Södra Teatern.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar