Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2011
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategorier

Stäng de religiösa friskolorna

Idag har DN två artiklar om de tragiska konsekvenserna av religiösa friskolor. Den första artikeln – som pryder hela förstasidan – rör ettåriga Henny. Hon har erbjudits en enda dagisplats eftersom de övriga dagisen i området var fulla. Hon fick plats på ett Scientologidagis. Det här tror Scientologerna på, enligt Wikipedia:

Scientologins grundare
Ron L Hubbard granskar
en tomats själsliv.

För 75 miljoner år sedan fanns en intergalaktisk härskare vid namn Xenu, som bestämde sig för att råda bot på överbefolkningen på de 76 planeter han härskade över. Detta gjorde han genom att kalla in folk till en skattekontroll. I stället blev dessa miljardtals människor injicerade med en blandning av alkohol och glykol, vilket gjorde att de blev förlamade, och därefter lastades de ombord på stora rymdskepp och fraktades till Jorden (som då hette Teegeeack), där de placerades i vulkaner och sprängdes med vätebomber. När de dog åkte deras själar – “thetaner” – upp i atmosfären där de fångades in i elektroniska fällor, varpå de fraktades till stora biografer där de fick se långa filmer där de implanterades med falsk information om sitt förflutna. Efter denna hjärntvätt flockade thetanerna ihop sig i kluster som fäste sig vid de få människor som fortfarande levde och hade kroppar. Fortfarande i våra dagar har vi dessa kluster av kroppsthetaner i våra kroppar, och det är de som får oss att handla irrationellt. Denna händelse kallas The Wall of Fire, Incident II och R6-implantatet. Xenu blev till slut övermannad av en grupp lojala officerare som satte honom i ett berg där ett kraftfält håller honom fängslad.

Förutom att de har fullkomligt bisarra trosföreställningar så har Scientologerna även idéer om psykiatri (läs om Kommittén för mänskliga rättigheter) som orsakar tragedier för människor i verkligt behov av psykiatrisk vård. Det här är en sekt som inte borde få driva varken skolor eller förskolor. Det här är en sekt med rent destruktiva föreställningar. Stäng förskolan Måsen i Enskede nu! Stäng alla förskolor som drivs av Förskolegruppen!

Den andra DN-artikeln handlar om Daniel Breece som växte upp i en kristen sekt, Hosiannaförsamlingen i Göteborg, som tillhör framgångsteologin, en teologi som går ut på att man får det liv man förtjänar av Gud. Tror du starkt får du guld och sex, tror du svagt blir du sjuk och handikappad.

Välförtjänt?

I alla sekter är barnen mest utsatta, tror jag. De är helt utlämnade till den världsbild som vuxna indoktrinerar dem med. Jag hade som sexåring ingenting att jämföra med. Sektens och sektledarens ord var sanningen och det som gällde.

Under tre år – mellan trean och sexan – gick Daniel i Hosiannaskolan, som drevs av församlingen. Då blev det ännu svårare att skapa en egen bild av verkligheten.

Hur många tragiska berättelser behöver vi höra innan dessa indoktrineringsskolor stängs?

Problemet är alltså inte att skolorna är dåliga skolor – det finns dåliga skolor som utan ideologisk indoktrinering på schemat också. Problemet är just indoktrineringen. Varför tillåts indoktrinering av barn på religiös grund när den inte tillåts på politisk grund? Därför att det är så uppenbart fel med kommunistiska skolor och nyliberala skolor. Det borde vara lika fel med skolor som baserar sig på idéer om blodsoffer eller intergalaktiska rymdhärskare. Stäng de religiösa friskolorna!

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 27 April 2011, 11:44

Bra rutet Patrik, det är ju skrämmande att man på 2000 talet får driva skolor i rent fördummande syfte och naturligtvis måste politisk och religiös indoktrinering av barnen bedömas på samma sätt.

Kommentar från Eff
Tid: 27 April 2011, 13:13

Välkommen till norrland isf. Här finns sosse-dagis med efterföljande sosse-skolor. Inte officiella, men där förskolelärarna är noga med att nöta in socialdemokratisk propaganda i ungarna…

Pingback från En chefspappas vardag… » Dagiskrisen fortsätter!
Tid: 27 April 2011, 18:56

[…] […]

Skriv en kommentar