Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2011
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategorier

Tillbaka till medeltiden

Från Associated Press.

Benedict emphasized the Biblical account of creation in his Easter Vigil homily Saturday, saying it was wrong to think at some point “in some tiny corner of the cosmos there evolved randomly some species of living being capable of reasoning and of trying to find rationality within creation, or to bring rationality into it.”

“If man were merely a random product of evolution in some place on the margins of the universe, then his life would make no sense or might even be a chance of nature,” he said. “But no, reason is there at the beginning: creative, divine reason.”

Så påven vet hur han vill ha det (världen har en mening) och drar därifrån slutsatser om verkligheten (världen har en mening). Pinsamt. Och här går man och tror att Katolska kyrkan är på något sätt mer upplyst än andra kristna sekter; men nej, så är det uppenbarligen inte.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar