Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Var är bin Laden?

Osama bin Laden är död. Skjuten i huvudet, sänkt i havet. Han är borta. Eller var är han?

Enligt hans egen version av islam sitter han nu i himmelriket, i saligt åtnjutande av 72 storbröstade oskulder. Exakt vad som väntar verkar bero på vilken koraöversättning man läser, men att det är trevligt i bin Ladens paradis går inte att ta miste på.

Enligt den kristna världsbilden sitter han nu i helvetet, dömd till evig plåga för sina synder. Exakt vad som väntar verkar bero på vems hittepå man lyssnar på, men att det är otrevligt i bin Ladens helvete går inte att ta miste på.

Båda dessa världsbilder menar att rättvisa har skipats.

Enligt en sekulärhumanistisk världsbild är bin Ladens medvetande utslocknat. Hans kropp ligger på havets botten. Han finns inte längre – någonstans. Det är tragiskt att hans död var nödvändig, men han verkar ha varit en oförbätterlig mördare, driven av en önskan att göra gott. Hoppas Osama bin Ladens version av islam går i graven med honom – utslocknad.

Läs mer i DN, SvD, Expressen, eller Aftonbladet.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Anders Emretsson
Tid: 3 May 2011, 8:10

Har för mig att jag sett en teori om att de 72 oskulderna ursprungligen kommer från en tidig felöversättning, och att den belöning som utlovas martyren i själva verket är 72 vita russin. Bäddat för besvikelse i så fall.

Kommentar från Bengt Malmgren
Tid: 3 May 2011, 8:15

Kristen som jag är (och tror på ett liv efter detta i motsats till dig Patrik) anser jag att vi aldrig borde bejubla en människas död, och önskar inte ens vår värste fiende till helvetet. Kommentaren från Vatikanens talesman manar till eftertanke:
http://www.catholicnewsagency.com/news/vatican-says-bin-laden-gravely-responsible-hopes-for-peace/

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 3 May 2011, 9:15

Eftertanke, jo. Här är ett citat från Vatikanen: NN “– as we all know – was gravely responsible for promoting division and hatred between peoples, causing the end of countless innocent lives, and of exploiting religions to this end.” Nu är frågan, hur många påvar och katolska prelaters namn kan du tänka på som man kan fylla i istället för NN? Börja med “I detta tecken ska du segra” och fortsätt framåt. historiens spår förskräcker. Och då talar vi ändå bara om en enda religion.

Kommentar från z_balata
Tid: 3 May 2011, 18:17

Jag kände inte till denna förmån med 72 storbröstade oskulder förrut. Då skulle jag nog som ung valt annorlunda än jag gjorde. Jag fick lära mig att muslimerna inte fick dricka alcohol, men den uppoffringen är ju överkommlig i det perspektivet. 72 wow. Och D-kupa! 🙂