Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

“Vi uppskattar kvinnor för vilka de är och vad de gör, inte för hur de ser ut”

Från Dagens Nyheter.

Den ultraortodoxa judiska tidningen Di Tzeitung publicerar likt många andra tidningar bilden [den numera historiska bilden i Vita husets krisrum] för att illustrera dramatiken. Men något skiljer sig från ursprungsfotot. Utrikesminister Hillary Clinton och antiterrorchefen Audrey Tomason – de enda kvinnorna på bilden – har klippts bort.

– Det är inte tillåtet för oss att publicera bilder på kvinnor på grund av de judiska lagarna och återhållsamheten. Trots det är kvinnor högt respekterade hos oss, säger Albert Freedman [tidningens utgivare] i intervju.

”Den judiska religionen tillåter inte diskriminering på grund av kön, ras etc”, skriver redaktionen även på sajten.

Tack till Johan Lind för tips!

Bookmark and Share

Skriv en kommentar