Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Historiker: Hur kan Dick Harrison tro på Jesus?

Historikern Per Mikael Nilsson sågar Dick Harrisons källkritik i en mycket välargumenterad genomgång av Jesus historicitet på Newsmill.

Professor Dick Harrison skrev nyligen på sin historieblogg på SvD:s hemsida att det är troligt att Jesus faktiskt existerat. Läsarna kan möjligen fråga sig hur jag själv i förra numret av Vetenskap & Historia kommer fram till ett diametralt motsatt resultat. Harrisons tillämpning av källkritiken synes mig dock så bristfällig, och hans kunskap om källorna och forskningen kring Jesus historicitet så undermålig, att jag här går i svaromål. Det är uppseendeväckande att Sveriges kanske mest kända professor i historia uttalar sig om ett ämne han uppenbarligen inte har koll på. Det faktum att Harrisons inlägg används av apologeter till stöd för tanken på en historisk Jesus gör saken ännu värre.

Bookmark and Share

Kommentarer

Pingback från Jesus existens | Beelzebubs anekdoter
Tid: 12 May 2011, 12:52

[…] och gott 3: Ärade vänner skeptiker och humanister. Akta er för att bli för konspiratoriska kring Jesus. Det kan slå tillbaka och […]

Kommentar från Saylorsburg
Tid: 13 May 2011, 0:07

who is russell simmons dating,

Skriv en kommentar