Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Romarrikets fall? Det var bögarnas fel

Romarrikets fall (som inte var något “fall”) har skyllts på allt från kristendom till barbarer, men frågan är om inte den italienske historieprofessorn Roberto De Mattei, kallt troende katolik, tar priset för mest långsökta teori. Han menar att Roms fall var bögarnas fel. I en artikel i Daily Mail lyckas han vara både homofob och rasist på en gång. Bögarna kom nämligen från Afrika.

The Roman colony of Carthage was a paradise for homosexuals and they infected many others. The invasion of the Barbarians was seen as punishment for this moral transgression. It is well known effeminate men and homosexuals have no place in the kingdom of God. Homosexuality was not rife among the Barbarians and this shows God’s justice comes throughout history.

Nej, jag förstår inte heller logiken. Professorn har för övrigt känningar ända upp till toppskiktet av den italienska regeringen.

Professor De Mattei is a close friend of education minister Maria Stella Gelmini and controversial prime minister Silvio Berlusconi who once said: ‘Better to love girls than be gay.’

Bookmark and Share

Skriv en kommentar