Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2011
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

Marcus Birro förvirrar om aborter

Idag publicerade SvD Brännpunkt en replik från Seglora smedjas redaktör, Mattias Irving. Abortdebatten fortsätter, helt utan faktabakgrund, menar Mattias, och anklagar Marcus Birro för att förvirra med sin retorik: ”Genom att slarva med definitionerna och likställa rörelser med livstecken skapar man en pseudodebatt.”

Medicinsk expertis bekräftar att inget sent aborterat foster är livsdugligt. Lungorna saknar viktiga funktioner, så fostret kan inte andas på egen hand. Hjärnan är också långt ifrån färdigutvecklad. Fastän den teoretiska kapaciteten finns för sinnesförnimmelser så är perceptionen inte utvecklad och neurologiskt sett finns det heller inget som tyder på att fostret har en jagupplevelse.

I Sverige stillar man inte fostret innan aborten. Det kan innebära att det aborterade fostret i sällsynta fall visar upp vad som kallas reflektoriska livstecken. Dessa är rörelser som beror av det autonoma nervsystemet. Redan mycket tidigt i graviditeten kan man till exempel observera fostrets hjärta slå och dess lungor röra sig, fastän det redan är försett med syre via navelsträngen.

Att ett foster tar andetag är alltså inte särskilt konstigt; så har det betett sig ända sedan tiden då lungorna först bildades.

Diskussionen om foster som visar livstecken handlar ytterst om var man drar en gräns mellan foster och människa. Abortmotståndarna har drivit den frågan i alla år. Men det handlar sällan om att räkna veckor. Förr eller senare väcks förslaget att helt enkelt utradera skillnaden mellan en cellklump och en människa.

Läs hela artikeln hos SvD.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Jaja
Tid: 7 June 2011, 6:05

Nazi-Sverige 2011. Det är ju ingen hemlighet att det var den rasbiologiska rörelsen med sitt senare “Planned parenthood” (de som inrådde Kina att införa sin “one child policy”) som lanserade den s.k “fria aborten” med dess fullständigt godtyckliga definition på mänskligt liv..

Men så vet vi också att neo-aristokratin i England och USA är ett gäng banksters, neo-malthusianer och social-darwinister som sedan länge ansett att det föds på tok för många barn av folk med på tok för dåliga gener.. Tro mig inte? Läs om Obamas nuvarande rådgivare och hans bok “Ecoscience”.. Eller hur man en gång finansierade Kaiser Wilhelm institute.. Hur IBM:s första datormaskin höll koll på judarnas status som levande / icke-levande.. Samma IBM som idag tillsammans med Google utvecklat auktoritära Kinas internet-censur som nu sakta rullas ut även i väst..
Eller varför inte IG farben som beställde experiment på judiska fångar och senare kom att utmynna i flera av dagens största läkemedelsbolag..som bara har din hälsa i fokus, u bet!

Eller varför inte “Project paperclip” där USA importerade nazistiska forskare till hemmaplan för att de skulle fortsätta kartlägga rasbiologin.. MK ultra där man våldtog små barn för att inducera personlighetssplittring som man experimenterade med.. osv..

Världens ekonomiska elit är ett gäng sociopater som bryr sig nada om din hälsa och gärna ser dig sjuk, skuldsatt osv.. Inget nytt under solen. Förutom att folk idag tror sig leva i civilisationens peak, när den i själva verket avvecklas i expressfart.. Men så blir det väl när man tilltror etablerat massmedia som är inkapabla att göra sitt jobb, dvs granska makten, sina ägare och sig själva.

Ett annat ord för banksters är i för övrigt maffia.

Kommentar från Henrietta
Tid: 19 June 2011, 11:44

om inte jag misstar mig så tar man ett läkemedel som avbryter graviditeten. Så visst stillar man graviditeten.

Skriv en kommentar