Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2011
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

Är bögar ok bara så länge de stannar i garderoben?

Johan Norberg har skrivit en briljant krönika i Metro om Roland Poirier Martinsson apropå Martinssons diktat att den enda rätta borgerliga åsikten är att inte delta i Pride-festivalen. Detta eftersom man inte har ”rätten att ägna sig åt det privata inför andra människor, att kräva tolerans för sin förmenta frigjordhet”.

Bögar är alltså okej, så länge de stannar i garderoben.

Det är en vedervärdig uppmaning. Pride startades för att staten har förföljt homosexuella, fängslat dem och spärrat in dem på mentalsjukhus, och i vår egen tid har våra politiker förbjudit dem att bilda familj. De har mobbats i skolan, trakasserats på arbetsplatser och misshandlats på gator. Att då ta plats i det offentliga rummet är att bekämpa den statliga diskrimineringen, och det är ett sätt att visa för hundratusentals utsatta att du är inte konstig, du är inte ensam, du behöver inte skämmas. Det kan rädda självkänslan. Det kan rädda liv.

Poirier Martinsson är katolik. Det är en tro som till numerären nog är mer avvikande än de sexuella minoriteter han har såna problem med. Varför kan man inte med lika stor rätt säga åt honom att fortsätta tro, men gör det privat? Sluta skriv artiklar och uppföra kyrkor och predika ert budskap. Om Poirier Martinssons uppfattning är att vi ska slippa se och höra sånt som är stötande för många borde han vara den första att kliva in i garderoben.

Läs hela krönikan i Metro.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Leif Ottenvang
Tid: 9 June 2011, 16:25

Norberg skriver: “Varför kan man inte med lika stor rätt säga åt honom (Martinsson) att fortsätta tro, men gör det privat?”
Är det inte så många ledande ateister säger?

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 9 June 2011, 17:08

Nej. Det vi säger är att om man vill använda religion som motivering i diskussioner så får man finna sig i att religionen blir granskad och kritiserad. Det är en fåfäng dröm att tråkiga personliga åsikter alltid skulle vara personliga. Bättre att de är kritiserbara.

Skriv en kommentar