Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2011
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

Det sämsta kreationistargumentet någonsin?

Uträkningen går alltså ut på att det har funnits 6 miljarder människor på jorden i 3 miljarder år, och tragiskt nog stannar varje droppe vatten som människor dricker kvar i kroppen för att försvinna när de dör. Eftersom inte allt vatten är försvunnet så kan inte jorden vara så gammal som vetenskapen påstår.

PZ Myers på Pharyngula (det är därifrån jag hämtat det här inlägget) gör en annan uträkning: Låt oss istället anta att människor faktiskt urinerar, kanske två liter varje dag. I så fall borde totala mängden vätska på jordklotet vara ungefär 10 gånger så mycket som det vi faktiskt observerar – vi borde vara översvämmade av kiss. Eftersom vi inte är det måste PZ Myers ha räknat fel, vilket förmodligen indikerar att jordens ålder måste räknas om med sex tiopotenser för att passa med fördomarna hos de getherdar från bronsåldern som kom fram till att jorden var 6000 år gammal.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Andreas Holmberg
Tid: 9 June 2011, 9:26

Ja, det var nog faktiskt det sämsta kreationistargumentet någonsin ;o).

Men ingen åsikt är så klok att inte någon idiot delar den. (Gäller förstås även naturalism/ateism).

Kommentar från Niklas Cedergren
Tid: 9 June 2011, 10:16

Det är knappt att man tror det är på allvar.

Kommentar från Olle Häggström
Tid: 9 June 2011, 10:20

Det här är ju jätteroligt Patrik!

Ett besläktat argument, bara aningen mer inklätt i sofistikerat formelspråk, presterade en klimatförnekare vid namn Patrick Frank i den vanligtvis oftast utmärkta tidskriften The Skeptic häromåret: http://www.skeptic.com/reading_room/a-climate-of-belief/

Frank landar i slutsatsen att “after only a few years, a GCM global temperature prediction is no more reliable than a random guess. That means the effect of greenhouse gasses on Earth climate is unpredictable, and therefore undetectable. And therefore moot”. Skalar man av allt matematiskt finspråk och skärskådar hans argument inser man att det är isomorft med om han bemötte mina försöka att prediktera framtiden på följande vis:

OH: Undrar just hur min vikt kommer att utvecklas i framtiden. Jag kan givetvis inte veta bestämt, men här har jag gjort en modell baserad på rimliga antaganden om min ämnesomsättning och mina framtida kost- och
motionsvanor, och körningarna landar i att jag om 30 år troligen kommer att väga 85 +/- 5 kg. Så vad säger du Patrick, verkar detta rimligt?

PF: Absolut inte. Tag bara det här med osäkerheten i ditt dagliga vätskeintag. Det kan mycket väl vara så att detta kommer att vara 2 cl högre än vad du här räknat med. 2 cl låter inte jättemycket, men den totala extra masstillförseln under 30 år blir 0.02*365*30=219 kg. Så vad din modell anbelangar kan du precis lika gärna komma att väga
85+219=304 kg. Eller, om du skulle dricka 2 cl mindre än beräknat, 85-219= -134 kg.

Kommentar från Vizsojsh
Tid: 9 June 2011, 16:07

I will write, Ethanol how to make, =-P, Chocolate chip peanut butter oatmeal coo, noq, How to have kinky sex, 8-PPP, Protect pivot table, 998, How to be a good grandparent, :PPP, How does psychology relate to me, :-OOO, Texas police cars, 09350, Code of jazz jack rabbit 2 xmas, %O, Gateway solo wireless card adapter, jdri, How long to cook lobster, 5387, Business cards and spain, >:((, How to build garage storage shelves, cdb, Download shura no toki, 542,

Kommentar från Jr
Tid: 9 June 2011, 22:36

Ärligt talat tror jag inte israelitiska getherdar var de som kom fram till att jorden var 6000 år gammal. (Och inte bara för att om man levde för 3000 år sedan så placerar Moseböckerna skapelsen för runt 3000 år sedan.)

Moseböckerna redigerades helt säkert ihop av folk ur den skrivkunniga överklassen.

Kommentar från Camilla Grepe
Tid: 11 June 2011, 0:22

Det vi pinkar är nästan identiskt i sin kemiska sammansättning med Blomstra, så nu vet vi väl i alla fall varför vi har så jämrans rejäla regnskogar här i världen?

Skriv en kommentar