Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2011
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

Här har ni roten till era sexuella preferenser

I fredags disputerade Hanna Aronsson på en avhandling betitlad “On Sexual Imprinting in Humans”. Ni som är stamgäster här på bloggen kanske kommer ihåg att jag efterlyste uppgiftslämnare till en undersökning om prägling hos människor. Den undersökningen är en av pusselbitarna i avhandlingen. Så här beskrivs resultaten av undersökningen på projektets hemsida:

Föräldern av motsatt kön påverkar den sexuella attraktionen till flera olika naturliga och kulturella utseendedrag
Vi har nu analyserat data från “Enkät om sexuella preferenser”. Sambandet mellan flera olika utseendedrag hos föräldrarna, såsom mustasch, ögonfärg, längd, långa naglar och tatueringar, och sexuell attraktion till dessa drag hos en partner analyserades. Resultatet visade på ett samband mellan mammans utseendedrag och sexuell attraktion till dessa drag hos en partner bland heterosexuella män, och ett samband mellan pappans utseendedrag och sexuell attraktion till dessa drag hos en partner bland heterosexuella kvinnor. Detta tyder på att mamman påverkar vad deras söner uppfattar som sexuellt attraktivt, och att pappan påverkar vad deras döttrar uppfattar som sexuellt attraktivt. Det är möjligt att denna påverkan reflekterar tidig inlärning av sexuella preferenser. Alternativa förklaringar, såsom genetiskt nedärvda preferenser, är dock svåra att utesluta helt. Resultaten publiceras som en del av doktorsavhandlingen “On Sexual Imprinting in Humans” (“Sexuell prägling hos människan”) vid Stockholms universitet.

Till alla er som deltog: Tack för hjälpen!

Bookmark and Share

Skriv en kommentar