Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2011
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

Bautastenar mot trafikdöden

Från gårdagens Dagens Nyheter (lite motsägelsefullt det där, men det är även nyhetsartikeln, om man säger så).

Österrikiska myndigheter var först i världen med att engagera druider i kampen mot vägdöden. Men nu uppges anslagen vara slut och ”de vise männens” arbete med att via ”energistyrning” sänka olyckstalen har kommit till vägs ände.

För cirka ett år sedan kablades det ut över världen att druiderna placerat speciella stenar – monoliter – vid sidan av en väg i Österrike som de hävdade neutraliserade ”negativ strålning”. Druiderna, under ledning av ”ärkedruiden” Wolfgang Hanisch, menar att det var denna strålning i området som orsakade olyckorna, många av dem med dödlig utgång.
[…]
En borgmästare i området, Reinhard Demel, medger att olyckorna minskat dramatiskt i antal.
– Men det kvarstår ett stort frågetecken kring huruvida det är stenarnas förtjänst, säger han.

Gör det?

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Björn Bäckström
Tid: 15 June 2011, 8:16

Vi kan också i norden! Islänningarna har naturligtvis gjort det enda radikala: Integrerat trollen redan vid planeringen av infrastrukturen. Här har vi något att lära! Men vi får passa oss. Fördyringarna ledde härom året till Islands kollaps!

Enlikt Wikipedia:

“På Island är relationerna till naturandarna så levande att särskilt andekunniga människor, som kallas ’älvombud’, kommunicerar med naturandar innan man sätter igång med olika byggnadsprojekt, eftersom man har gjort erfarenheten att maskiner annars kan sluta fungera och att olyckor sker. Därför ser man ofta märkliga vägdragningar på Island, som har uppstått för att man velat dra vägen runt naturandarnas boställen. Förhållandet till naturandarnas värld är mer levande i de nordiska länderna än i Mellaneuropa.”

Skriv en kommentar