Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2011
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

Din åsikt är inget värd om du inte är troende

Från Göran Hägglunds nyhetsbrev:

Som ett brev på posten vid den här tiden på året kommer diskussionen om skolavslutningar i kyrkan. Dogmatiska ateister med Christer Sturmark i spetsen vill stoppa skolavslutningar i kyrkor trots att ingen annan än de själva frågat efter det. I Ängelholm får ordet ”Vägkyrka” inte förekomma på vägskyltar eftersom det anses som religiös propaganda. Detta är absurt. Religion och trossamfunden berikar vårt samhälle och är en del av vårt kulturarv som vi ska vara stolta över.

“Ingen annan än de själva”. Kan man få en tydligare bekräftelse på Göran Hägglunds människobild? Din åsikt är inget värd om du inte är troende.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Creutz
Tid: 17 June 2011, 11:09

Dessutom är det där med skylten om Vägkyrka en vandringssägen, enligt den förnämliga sidan Faktoider.

Kommentar från Converse
Tid: 18 June 2011, 2:16

Haha, gillar din blogg mycket underhållande läsning!

Kommentar från Björn Bäckström
Tid: 18 June 2011, 22:29

Många vuxna – även humanister – är nostalgiska när det gäller skolavslutningar. ”Den blomstertid nu kommer” upptar en ’soft spot’ i minnena hos den mest förhärdade ateist. Prästen ihågkoms kanske också med överseende, budskapen var mest inlindade och i regel var han trött efter allt mässande i påsken, pingsten m.m. Och sommaren som väntade var ju evig.

Men inte desto mindre var även dessa kyrkobesök del i en subtil religiös indoktrinering; hur annars kommer vi förlåtande ihåg dem?

Nu till Göran Hägglund: Religiösa människor – och här är jag extra dogmatisk – är fördärvade av generationers förnuftsvidriga tro som tvingar dem att ideligen försöka förena det som ges av de fem sinnena med rappakaljan som tron serverar och insisteras på att bli tagen på allvar. Ingen kan leva ostraffat med dessa oförenliga bud. Det blir till en generallögn som deformerar karaktären. Vad är Hägglunds lilla dolkstöt i vår ordförandes rygg när hela partiledarens politiska vara är grundad på en lögn? Vad kan man vänta sig? Hans allvarsamma, salvelsefulla uppträdande i media är komiskt. Hur ska man kunna skilja på åsikt (handlande) och person i det här fallet?

Skriv en kommentar