Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2011
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

Grattis New York!

I New York spelar inte längre ditt kön någon roll om du vill gifta dig! Från DN:

Vid Sheridan Square, nära den legendariska gayklubben Stonewall Inn, grät människor av lycka. De som sedan inte fick plats inne i klubben stod utanför och drack champagne ur plastglas.

– Jämställdhet, det är vad det här betyder. Det här är vår rättighet som människor, sade 52-årige John Huls som kommit dit tillsammans med sin partner Jay Hoff.

– Vi är samma personer som när vi träffades, men nu är det accepterat från statens håll, och jag kan se på människor och säga ”det här är min man”, säger Huls.

I Kalifornien är det dock inte lika muntert:

En appellationsdomstol i San Francisco har nu bestämt att förbudet för par av samma kön att gifta sig ska bestå tills vidare. Beslutet är det senaste i en komplicerad räcka juridiska utlåtanden sedan enkönade äktenskap förbjöds i en folkomröstning 2008.
[…]
Förbudsförespråkarna, med gruppen Protectmarriage.com i spetsen, hävdar i inlagor att majoriteten av världens länder drar en gräns för äktenskapet eftersom det tjänar “vitala samhällsintressen”. Dess syfte är att skapa stabila förhållanden för avla och uppfostra kommande generationer, enligt inlagorna.

Men trots det fortsatta förbudet kan inte heller förbudsivrarna känna sig säkra på seger. Appellationsdomstolen ifrågasätter på vilket sätt kritiker av enkönade äktenskap i juridisk mening överhuvud taget påverkas av att andra vuxna gifter sig.

En högst berättigad fråga. De traditionella äktenskapen ska ju inte förbjudas – förbudsivrarna vill enbart hindra andra från att manifestera sin kärlek om de så önskar. Det kristna kärleksbudskapet i ett nötskal.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar