Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

July 2011
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

Stefan Swärd

Den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet leds av pastor Stefan Swärd. Här nedan intervjuas Swärd av Ulf Ekman apropå Frälsningsarméns homofobi, och Swärd framstår  i inslaget inte som den skarpaste kniven i lådan, om man säger så. Under några minuters talande lyckas han:

  • Hävda att kristen homofobi inte är så farligt, eftersom även de “ateistiska kommunistiska diktaturerna” var homofoba (en helt riktig jämförelse förstås, men Swärd menar nog inte att kristendom och kommunism är samma andas barn egentligen, eller vad tror ni?) .
  • Framföra poängen att det inte handlar om religion genom att hänvisa till homofobin i muslimska länder.
  • Klämma ur sig det här citatet, som är motsägelsefullt på flera plan: “Det är en väldigt ny idé i världshistorien att sexuell läggning ska vara någonting som definierar rättigheter på det sättet, liknande hudfärg.”
  • Och slutligen hävda att sexuell läggning inte bara är medfött utan även formas av sådant som “övergrepp” och “olyckliga saker människor upplever”, men att möjlighet finns till “befrielse”, “nåd” och “möjlighet att leva i ett vanligt heterosexuellt äktenskap”.

Här nedan kan ni se klippet, inställt för att bara visa det intressanta avsnittet. Hade det inte varit för den diskriminering och alla de hot som homosexuella utsätts för runt världen på grund av sådana här åsikter så hade det varit riktigt underhållande. Nu är det bara läskigt.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar