Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

September 2011
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

Dödshot mot konvertiter och avfällingar i svensk radio

Från tidningen Dagen:

Det är varje muslims skyldighet att döda dem som lämnar islam. Så lät det nyligen i Sveriges Radio, då en imam från Rinkeby fick lägga ut texten om hur man skulle agera mot somalier som konverterar till kristendomen.

Programmet med dödshotet mot konvertiter sändes av den somaliska redaktionen på Sveriges Radio och var en uppföljning på ett tidigare inslag. Det handlade om hur en grupp kristna somalier hade kommit till Rinkeby torg för att evangelisera, och de fick också berätta om det i ett radioinslag.

Det råder dock religionsfrihet i Sverige. Dödshot mot konvertiter eller avfällingar är inte ok. Förhoppningsvis vidtas någon sorts rättsliga åtgärder. Här är dock något som ger hopp inför framtiden:

Kenadid Mohamed, som gjorde det första inslaget om de kristna somalierna, berättar att han uppfattar det som att imamen tolkar Koranen bokstavligt, och att det därmed inte är möjligt att konvertera från islam.

– Det är ett synsätt som många troende har, berättar Kenadid Mohamed.

Men han berättar också att det finns stora skillnader i åsikter bland somalier, och de som bott i Sverige en längre tid brukar tänka lite annorlunda.

Integration funkar. Det går långsamt, men det funkar. Så länge det svenska samhället konsekvent visar att mänskliga rättigheter gäller för alla – även muslimer, även muslimska kvinnor, även avfällingar från islam, även homosexuella från muslimska länder – så länge vi rakryggat står upp för dessa utsatta grupper så kan vi stoppa våldsideologier från att få fäste. Den sekund vi börja kohandla med de mänskliga rättigheterna har vi redan förlorat.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar