Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

September 2011
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

Attefall slussar skattepengar till sina vänner

Från tidningen Dagen:

Det statliga stödet till tros­samfund höjs med 10 miljoner kronor från och med 2012. – Det är den största förändringen sedan kyrka stat-reformen, säger civilminister Stefan Attefall.

Regeringens förslag består av två delar. Dels ska de berättigade samfunden få ytterligare 10 miljoner kronor, en ökning med 24 procent, till dagens pott på 50 miljoner kronor som de kan söka bidrag från. Dels föreslås Nämnden för statligt stöd till trossamfund (SST) få 2 miljoner kronor extra för att tillgodose regeringens behov av kunskap om – och kontakt med – olika trossamfund.

För de av er som tycker det är helt barockt med dessa ökade utgifter i kristider, speciellt till samfund som ofta har värderingar på tvärs mot alla människors lika rätt och lika värde – t.ex. homofobi och negativ särbehandling av kvinnor – så har Attefall detta att säga:

Civilminister Stefan Attefall motiverar höjningen med trossamfundens viktiga roll i det civila samhället.
– De utgör ett unikt bidrag i integrationsprocessen och gör ofta stora samhällsinsatser till exempel genom stöd till utsatta grupper och barn- och ungdomsverksamhet, säger civilministern i ett pressmeddelande.

Attefall menar att samfunden också fyller en viktig funktion genom sitt arbete med andlig vård inom sjukvården. Han betonar också samfundens viktiga uppgift att bidra till större förståelse, kunskap och respekt för olika trosinriktningar i vårt land.

Låt oss gå igenom dessa i punktform:

  • Det “unika bidraget i integrationsprocessen” är en observation helt gripen ur luften.
  • “Samhällsinsatser till utsatta grupper och barn- och ungdomsverksamhet” utförs bättre av kompetenta organisationer med personal utbildad för ändamålet. Samfund sysslar huvudsakligen med annan verksamhet.
  • “Andlig vård inom sjukvården” utförs bättre av utbildade psykologer.
  • “Större förståelse, kunskap och respekt för olika trosinriktningar i vårt land” uppkommer inte genom ett främjande av segregering i olika samfund, utan genom utbildning och möten.

De här pengarna hade kunnat användas på ett mångfaldigt bättre sätt. Framför allt måste man ifrågasätta urvalskriteriet. För att komma i åtnjutande av dessa miljoner räcker det inte med att vara en livsåskådningsorganisation. Man måste också ha en tro på något övernaturligt – en eller flera gudar och/eller en immateriell själ. Ett väldigt konstigt kriterium för statsbidrag på 2000-talet.

Läs mer i Dagen,

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från alert
Tid: 8 September 2011, 11:18

Hej!

Felet är inte att Attefall “slussar skattepengar till sina vänner” – utan att samfunden inte står på Biblisk grund.

Felet är att Bibeln aldrig sagt att kristna ska skapa samfund som är människoverk.

Därför kompromissar de med sanningen, som ja, bl.a säger att homosex är fel.

En sann kristen har naturligtvis inte dina åsikter – helt logiskt.

Skriv en kommentar