Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

September 2011
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

Religiöst vetenskapsförnekande – extremistversionen

Från dagens Västerbottens-KurirenVetenskap och ateism i majoritetens diktatur

En som tror på en gud kan tänka sig olika tolkningar och teorier om ursprunget. För att vara ateist kan man endast tro på vissa saker. De som menar sig stå över vetenskapen, så att deras favoritteorier inte får ifrågasättas och som själva blir som “Jag = Gud och har rätt”, har fel grundinställning. I ett öppet samhälle måste allt få diskuteras. En demokrati är inte samma sak som majoritetens diktatur.

Det skriver Mats Molén, fil kand och författare till fyra böcker om vårt ursprung.

Ja jösses. Resten av artikeln är värre. Ett litet påpekande bara: Visst kan man väl tänka sig “olika tolkningar och teorier om ursprunget”. Hinduismen har till exempel flera stycken. I en version uppstår universum ur en lotus i Brahmas navel. De alternativ Mats Molén förespråkar har samma trovärdighet.

För er som inte stött på Mats Molén tidigare så utsågs han av Vetenskap och Folkbildning till Årets Förvillare 2001 för sin pseudovetenskapliga kreationistpropaganda. Molén här är ingen okunnig debattör utan någon som fullt medvetet presenterar “ett selekterat och förvrängt faktaunderlag som han använder för att dra vilseledande slutsatser som påstås motsäga den biologiska evolutionen”, för att citera VoF. Dan Larhammar har berömvärt tagit sig an att debattera mot Molén i skrift. Detta material kan ni finna här.

Själv skulle jag lika lite ställa upp på en debatt mot Molén inför publik som mot en förintelseförnekare. Man ska inte hedra den här typen av debattörer genom att medverka på samma scen som dem. Men orsaken att jag kan inta den ståndpunkten är att Dan Larhammar lagt ner oerhörd möda på att dokumentera och bemöta Moléns vilseledande påståenden i skrift. Moleés argument har värderats och bedömts, och antingen funnits vara bristfälliga eller felaktiga. Molén har inte visat någon som helst förmåga att ta till sig den kritiken.

För den som är intresserad erbjuder Mats Molén undervisning “från 4-års dagis (max 2 timmar) till universitetsinstitutioner/forskarutbildningar.”

Bookmark and Share

Skriv en kommentar