Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorier

Fransk tidning brandbombad efter Muhammedsatir

Den franska tidningen Charlie Hebdo brandbombades häromdagen efter att ha “bjudit in” profeten Muhammed som gästmedarbetare. I det satiriska inlägget skrev Muhammed om hur en “mjuk version” av Sharialagstiftning skulle kunna tänkas se ut. Vittnen såg en person slänga två brandbomber mot tidningens kontor. Charlie Hedbo var en av de tidningar som av solidaritetsskäl med yttrandefriheten återpublicerade de danska satirteckningarna av Muhammed.

Intressant nog skyller tidningens VD, Charb, inte brandbombningen på islamister, utan på “radikala korkade människor som inte vet vad islam är.” Han fortsatte: “Jag tror att de egentligen är icke-troende … idioter som förråder sin egen religion.”

Utför man våldshandlingar i islams namn är man ateist? Det är alltså vårt fel.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 3 November 2011, 9:17

Hmm, icke-troende som förråder sin religion!?
Vilken religion?
Idioter som kastar bomber på idioter skulle jag säga.

Kommentar från Magnus A
Tid: 3 November 2011, 13:41

Bortsett från att du ryggmärgsmässigt tycks reagera som “kränkt” (nästan lite likt vissa i ett visst inskränkt parti; om du inte tar illa upp) : Charb är han kanske lite inne på det spår bl a Kenan Malik har, att islamismen i stort är en modernistisk rörelse som tar avstånd från traditionen och lever ett slags självförverkligande liv. Att det synsättet har flera problem är min åsikt.

Skriv en kommentar