Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorier

Katolsk skola relegerade barn för att deras föräldrar var lesbiska

Moralens självutnämnda väktare på jorden har nu kickat ut två barn (4 & 5 år gamla) ur skolan för att deras föräldrar var lesbiska. Prästen som försvarar agerandet har mage att kalla det “en svår fråga”. Nej. Man straffar inte barn för deras föräldrars egenskaper – särskilt inte när de inte var uttalade och publika motståndare till skolans lära. Hur lätt är den här frågan? Till och med Bill O’Reily fattar.

Fast egentligen borde förstås ingen behöva gå i en religiös friskola. Varför? Lyssna på prästens egna ord: “Catholic education, its primary objective, is what? Its teaching the faith! That is the primary objective. That’s why catholics get involved in education.” Vill man ha en sådan skolning till sina barn så kan man ta med barnen till kyrkan eller skicka dem till söndagsskolan. Men skolan borde få vara en neutral plats, med representanter för många livsåskådningar bland lärarna. Då skulle homofoba lärare få mothugg från andra med mer människovänlig livsåskådning.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar