Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2011
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

Varför inte hålla sig till sanningen om julen?

Idag har jag och Christer Sturmark en debattartikel i Sydsvenskan som tyvärr fått den alltför tillspetsade rubriken “Sluta ljuga om julen“. Den riktiga rubriken ser ni här ovanför. Artikeln var tänkt som lite fredlig upplysning – inte ännu en brandfackla – men nu blir det tvärtom. Jaja, vi är ju inte direkt de första att drabbas av överentusiastiska rubriksättare…

I vilket fall så är poängen med artikeln att jul och Lucia är högtider som angår alla människor, inte bara kristna, och att det därför är ganska magstarkt att stoppa allt julfirande i skolorna för att en del konfessionella inslag är olämpliga. Så länge man håller sig till sanningen om julen, att den är en mosaik av hopplockade inslag, de flesta inte alls kristna, så är jul och Lucia i skolan därför inga som helst problem. Sanningen spelar roll.

Hoppas ni har en bra Luciadag. Snart kommer ljuset åter.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar