Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2011
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

“Sverige forever in ny heart”

DN hade igår en artikel som visade upp en mycket obehaglig samtidsbild, från vårt Sverige.

Målade hakkors, sönderslagna fönster, mordbränder. Den svenska främlingsfientligheten är ingen fiktion. “Jag trodde att jag var härdad efter tjugo år som reporter, men den här avhumaniseringen skakar mig”, skriver journalisten Niklas Orrenius.

Amna Ismail Abdulkarim ser sig inte som ett offer utan som en rakryggad jämlike, en medborgare med rättigheter och skyldigheter. Därför viker hon inte undan när hon utsätts för något obehagligt.

Som när en dam i businessdräkt började dra i hennes slöja, en vacker försommardag på Södergatan. Kvinnan skrek:

”Varför har du slöja på dig? Det har inget med islam att göra. Stick hem till ditt land!”

”Vart?” frågade Amna Ismail Abdulkarim.

”Åk till Iran eller Saudiarabien!” fräste kvinnan.

”Jag är en svensk kvinna.”

Svaret provocerade damen. Hon vände sig till människorna runt dem och ropade:

”Kolla, hon säger att hon är svensk!”

Amna Ismail Abdulkarims sexåriga dotter började gråta och hon själv tappade greppet en smula. Hon minns att hon ropade till förbipasserande att hon visst var svensk. Det kändes viktigt att övertyga dem:

”Jag lovar er! Jag läser på Malmö högskola!”

Ibland tänker jag på hatet mot invandrare som en ständigt malande bakgrundston i det skånska landskapet. Då och då bryter den där tonen igenom, den blir gäll och omöjlig att ignorera. I januari i år skrev jag ett reportage om det som under förra året drabbade Malyum Salah Hashi och hennes barn i Tomelilla:

”Under vintern trappas förföljelsen upp. Eleverna kastar snöbollar på Malyum Salah Hashi och hennes sexåriga dotter. De fortsätter skrika saker om hennes slöja.

När snön smälter på våren går några av killarna över till att kasta sten, kastanjer och vattenballonger. Hon känner igen dem nu. Främst är det två pojkar som är drivande.

En dag träffar en sten henne i huvudet. Det blir en bula. Eleverna fortsätter stenkastningen. De har tagit det till nästa nivå. Tre gånger träffas Malyum Salah Hashi av stenar. Det gör ont. Hennes barn blir rädda.

– Varför stenar de dig, mamma? frågar den yngsta dottern. Och varför skriker de alltid saker till oss?”

Barbarer. Man stenar inte folk. Sverige har faktiskt inte åsiktsregistrering – vi har åsiktsfrihet. Man får tycka och tro på vad man vill här, och det är det som är värt att försvara, det är det som är ett demokratiska samhällets grundvärderingar. Här flyr folk runt halva jordklotet från krig och elände, och så möts de av idioter. Skamligt.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Steffe K
Tid: 14 December 2011, 15:29

Jag håller med om att det är barbariskt beteende men det är som tur är ganska marginellt i Sverige. Ärligt talat, när senast såg du ett hakkors målat på en vägg eller svenskar som kastar stenar på invandrare?? På det stora hela är svenskar ovanligt toleranta.

Invandrare som riktar in sig på att råna etniska svenskar är tusenfallt gånger vanligare men det får inte yppas.

Brott som beskrivs i artikeln måste självfallet tas upp men olyckligtvis görs det ofta med slutsatsen att rasismen sprider sig i Sverige. Det som sprider sig i Sverige är endast insikten om att integration av stora grupper invandrare inte är så lätt som vi trodde. Helt logiskt följer då tanken att det kan vara bra att begränsa invandringen en aning så att vi som lever här nu kan lösa våra problem.

Detta anses dock också som rasism av media och det politiska etablissemanget. OCH DET ÄR DET som är den verkliga rasismen i Sverige idag.

Kommentar från Gustav
Tid: 15 December 2011, 20:23

“Invandrare som riktar in sig på att råna etniska svenskar är tusenfallt gånger vanligare…”

Har du någon statistik på det?

Kommentar från Adam
Tid: 16 December 2011, 9:57

Givetvis finns ingen källa, jag har kollat in dessa counterjihadi extremister och deras blggar i ungefär två års tid och det som kommer fram är tydligt, ett antal personer (både kristna och judar) som driver på ett hat och en konspirationsteori om att muslimerna i hemlighet gemensamt då ska ta över väst och införa Sharia. Det är enbart pinsamt och dumt och jag är inte ett dugg förvånad egentligen, idioter har alltid och kommer alltid att finnas.

Kommentar från Steffe K
Tid: 16 December 2011, 23:07

Ok, orka läs nu..

Adam, drar du inte lite snabba slutsatser nu? Du lyckas läsa in att jag är både en counterjihadi-extremist och en idiot. Detta gör du trots att jag säger att dessa handlingar är *barbariska* och även att man *måste* ta upp sådana här brott!

Låt mig få förklara mig närmare. Själv har jag nära kontakt med invandrare från många länder (och är även gift med en) och jag tycker att bilden som målas upp i artikeln är missvisande. Det finns relativt lite hat mot invandrare som individer i Sverige. Svenskar i gemen stormar inte flyktingförläggningar. Lika lite som invandrare i gemen ägnar sig åt våldtäkter. Men om man ger sig in på jämförelser så är jag övertygad om att brott (personrån mm) mot svenskar är mycket vanligare än brott mot invandrare. Bara i Malmö utförs nu ca 100 personrån i månaden. Övervägande delen begås av invandrare och offren är förståeligt nog svenskar. Hur tätt är det mellan gångerna man läser om incidenter där invandrare attackeras eller utsätts för motsvarande grova brott? Jag drog till med en skillnad på “tusenfalt”. Ok, my bad, jag kanske inte skulle uttryckt det så då jag inte har en vetenskaplig rapport att backa upp det med. Men utifrån enkla överslagsberäkningar med utgångspunkt från ovanstående resonemang så tror jag faktiskt man hamnar på en siffra inte så långt därifrån.

Lite metainfo, verklighetens Play: http://www.dn.se/nyheter/sverige/invandrare-krigar-mot-svenskar-med-ran

Att tala om invandrare och brott är inget jag brukar göra men jag tyckte jämförelsen kunde vara befogad som replik på artikeln som gör nämnda brott till “folkets” brott. För övrigt finns det inte mycket statistik i dessa frågor men det är ju inte förvånande.

Här är ett gäng punkter som jag ser som bekymmersamma för Sverige och oss alla som bor här:

1. Åsiktsintolerans
Att upprätthålla en hög invandring i Sverige har varit, och är fortfarande, en är en politisk agenda som till fullo understöds av en journalistkår som till 70% består av vänsterfolk. Dessa elitister har i decennier fått diktera vad man får tycka och vad man inte får tycka. En oliktänkande som föreslår begränsad invandring skjuts omedelbart ner med rasist-ammunition. I de flesta andra länder skedde inte denna patentering på åsikter (1968 och framåt) och därför har de länderna haft en mer realistisk invandring.

2. Problem med mångkulturen
Har man åtminstone en ytlig koll på vad som händer i samhället så vet man att det finns vissa problem förknippat med hög invandring. Trygghetssystem som går på knäna, segregation, gettofiering i vilka samhällsfunktionera upphör att fungera, diskriminering etc. Invandrare är nästan helt uteslutna ur det offentliga rummet vilket är skandalöst. Många svenskar tycker att det blir för mycket nytt och för snabbt. Det är känslor man bör ha respekt för och det kan inte avfärdas genom att bara säga det legendariska R-ordet. Människor söker sig ofta till likasinnade, det gäller både svenskar och invandrare. Uppblandning måste alltså stimuleras vilket är mycket mer resurskrävande än vad politiker föreutsett.
Det finns bra saker med invandring också men det är inte det som är på tapeten just nu.

3. Myten om det goda vi gör
Som direkt fortsättning på 2. kan man fråga sig varför Sverige forsätter med i det närmaste ojämförbart höga invandringstal. Inser inte alla att integrationen blir svårare och svårare ju fler nyanlända som kommer?
Enda tänkbara förklaringen borde vara “solidaritet”. Det får kosta att visa solidaritet. Vi ska skydda dem som behöver vårt beskydd.

Detta är en nobel tanke men tyvärr saknar den förankring i verkligheten. Det är ett faktum att de flesta som kommit hit inte har flytt för sina liv (några har det dock, men tror du jag har fel kanske du skulle lära känna lite fler invandrare och lyssna på deras berättelser).

En naturlig drivkraft för alla är att man vill få det lite bättre, lite friare, lite bättre ekonomiskt. Det kan man inte klandra någon för, men man kan heller inte tro att framtida invandrare ska avstå från att komma till Sverige när gränsen för vad Sverige klarar börjar närma sig. Det är våra politikers skyldighet att dra den gränsen, det är de skyldiga alla ny- och gammelsvenskar som redan bor i landet. Vi har ingen som helst moralisk skyldighet att dela med oss av vår välfärd till alla som anser sig “behöva” en Iphone.

Missförstå mig inte, vi har moraliska skyldigheter att hjälpa, men de mest behövande människorna når aldrig Sverige gränser. *I* Sverige hjälper vi bäst politiska flyktingar och särskilt ömmande fall, *utanför* kan vi hjälpa miljoner människor med mat, mediciner, utbildning, rent vatten etc. Om vi hade prioriterat så.

Givetvis tror jag att varje samhälle mår bra av en viss mängd invandring. Arbetskraftsinvandring behövs också men i första hand ska man satsa på de resurser vi har.

4. Förutfattade meningar om varandra
Utan att tveka en sekund erkänner jag att jag föreställer mig Adam som en maskerad vänsterextremist med en gatsten i handen. Han hade också en tydlig bild av mig.
Adam har säkert läst på Avpixlat.info. Jag upptäckte sajten efter att DN skrev om den (föga smickrande). Allmänna meningen verkar vara att det är ett gäng högerextremister som härjar där. Det tror jag inte alls. Det är helt vanliga Svenssons som precis som jag känner sig väldigt uppgivna över att de politiskt korrekta (sry, försökte att inte anv det men det gick inte längre) likställer kritik mot immigrationspolitiken med hat mot andra människor! Helt sjukt!
Tyvärr finns det ju förståss lite knäppgökar där också som tror på en muslimsk konspiration och de gör mer skada än nytta i kommentarsfälten.

5. Svenskens hyckleri
Den stora massan svenskar är ryggradslösa hycklare som säger ja och halleluja till mångkulturen men sen inte lever som man lär. Svensken flyr in i sina välmående villaområden utan en tanke på att vara en del av integrationen. Men visst är det skönt att kunna slå sig för bröstet och säga “jag är god!”. Speciellt när andra betalar priset. Fy fan!

Ps. Sen jag blev pappaledig och fick tid att följa med lite bättre i media har jag blivit alldeles chockad över tillståndet i Sverige och hur debatten är fullständigt fastlåst och förbittrad. Med tanke på längden på den här kommentaren antar jag att ni fattar hur upprörd jag är. Det känns som vi sitter på en krutdurk. Hoppas bara vi hinner börja förstå varandra innan det är för sent. Jag ser gärna kommentarer på mina åsikter. Något litet tillmötesgående vore ju inte fel 😉 Ds.

/En arg svenne

Kommentar från Robban
Tid: 18 December 2011, 1:12

@Steffe K: Det var minsann ett välskrivet inlägg! Kunde inte ha sagt det bättre själv.

/Robban

Skriv en kommentar