Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2011
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

Richard Dawkins skriver öppet brev till David Cameron

Richard Dawkins har fått agera gästredaktör för New Statemans julnummer. Han publicerar där ett öppet brev till David Cameron om vikten av det sekulära samhället (och den sekulära staten).

Psychologists tell us that, if you experimentally separate children in any arbitrary way – say, dress half of them in green T-shirts and half in orange – they will develop in-group loyalty and outgroup prejudice. To continue the experiment, suppose that, when they grow up, greens only marry greens and oranges only marry oranges. Moreover, “green children” only go to green schools and “orange children” to orange schools. Carry on for 300 years and what have you got? Northern Ireland, or worse. Religion may not be the only divisive power that can propel dangerous prejudices down through many generations (language and race are other candidates) but religion is the only one that receives active government support in the form of schools.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från roland
Tid: 20 December 2011, 17:13

På tal om Richard Dawkins…han har börjat tro på intelligent design. Det var väl det man trodde!!
http://bibelfokus.se/blogg/111219

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 21 December 2011, 0:32

Jag bara älskar när troende ljuger. Det gör det så tydligt att det inte är läran det handlar om (“Du skall icke bära falskt vittnesbörd…”). Dawkins i fallet om utomjordlingarna talar om hur livet kan ha kommit till jorden. Livets uppkomst är en fråga om abiogenesis. Det är två helt skilda frågor.

Skriv en kommentar