Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2012
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

Det visste ni inte: Man kan bota ADHD, Aspbergers och autism med homeopati

Från tidskriften Dagens Homeopati:

Barn och ungdomar med adhd, asperger och autism kan bli hjälpta av homeopatisk behandling. Det visar en schweizisk forskargrupp som genomfört två vetenskapliga kliniska studier. De har också metodiskt arbetat för att förbättra den homeopatiska behandlingen.

Holy shit! Det var viktiga nyheter. Hur har de kommit fram till något så intressant?

Forskargruppen har utvecklat såväl generaliserade frågeformulär och även specifika checklistor för adhd. De har även modifierat en repertoriseringsmetod som de menar ger säkrare matchning av tillförlitliga karaktäristiska symtom hos det individuella barnet, mot rätt utvalt homeopatiskt läkemedel; simillimum. Tonvikten läggs på modaliteter, särskilt det som ger försämringar (aggravations).

Simillium, för er som undrar, är det preparat som ger de symptom som är mest lika det som sjukdomen producerar, helst exakt samma symptom. För ADHD skulle man kunna tänka sig t.ex. … amfetaimin. I låga doser? Har homeopaterna råkat slå i verklig medicin? Njae, kom ihåg att homeopatins kännetecken är att man späder ut läkemedlet så mycket att det inte finns någonting kvar av den aktiva substansen, och sedan säljer detta vatten (eller sockerpiller) för svindyra pengar till de sjuka, eller desperata föräldrar.

Så hur kan man finna resultat när man medicinerar med vanligt vatten? Tre saker. Dels har man – som ni såg här ovanför – utvecklat egna frågeformulär som “matchar” läkemedlet. Sen har man ett litet stickprov om man jämför med normala kliniska studier på läkemedel. Skulle läkemedelsindustrin hävda att de botar ADHD, Aspbergers och autism på grundval av studier på mindre än 100 personer skulle de bli stämda för miljonbelopp om det visade sig inte stämma. Homeopater har lite lägre standarder att leva upp till. Till sist har man modifierat den vetenskapliga metoden en aning.

De har också formulerat hur studier som följer den konventionella medicinens krav på att vara randomiserade, dubbelblinda och kontrollerade bör designas för att även följa den homeopatiska läkekonstens principer om individuell behandling med ett medel åt gången utifrån likhetsprincipen.

Homeopati är inget annat än lurendrejeri riktat mot svaga och desperata. Tvi.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från klas
Tid: 4 February 2012, 23:59

Bra sagt! Visst är det lurendrejeri, alla gånger.

Kommentar från Anders
Tid: 14 February 2012, 0:50

Dagens Homeopati bluffar. Gå inte på det som de skriver där.

Skriv en kommentar