Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2012
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kategorier

The Matrix – för höns (“the Headless Chicken Solution”)

En arkitekturstudent vid namn André Ford har kommit på lösningen på problemet hur vi ska kunna öka produktionen av kött (höns) samtidigt som vi låter bli att plåga dem: operera bort deras cerebrala cortex och koppla upp dem mot ett system som tillför näring. Ni kan läsa mer hos Wired. Ford kallar sitt projekt för Centre for Unconscious Farming.

Här har ni en utmaning. Om ni tycker det här är oetiskt, förklara varför. Så här säger Ford:

“There are numerous differences between the current dominant production systems and the one I am proposing, but the fundamental difference is the removal of suffering. Whether what I am proposing is an appropriate means to achieve the removal of suffering is open to interpretation. In reality this should be decided at the level of the individual consumer, at the counter, handing over their money and ‘voting’ for their system of preference.”

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Olle Häggström
Tid: 16 February 2012, 14:15

Varför detta är oetiskt? Att förklara det låter som ett fall för den beryktade yuck-faktorn!

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 16 February 2012, 14:21

Exakt min åsikt.

Kommentar från Björn Nilsson
Tid: 16 February 2012, 15:18

Är det mening att man skall göra samma sak med arbetare i vissa kinesiska fabriker, så att man slipper tråkigheter när de tar livet av sig för att de inte står ut med att producera elektronikprylar åt smällfeta västerlänningar? Om folk som är trängda ekonomiskt går med på att sälja sina kroppsorgan så kan de väl operera bort olustkänslor också, eller …?

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 23 February 2012, 2:13

Bygga robotar menar du?

Skriv en kommentar