Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2012
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kategorier

Diskrimineringsombuds…hennen drivs av nazistgrupp?

Hur ska man annars förklara deras senaste beslut som inte kan ha annat resultat än spä på folks fördomar? Saxat från DN:

En kvinna i Finspång hoppade av en kockutbildning eftersom hon inte åt fläskkött och därför inte kunde provsmaka maten. Nu får hon 60.000 kronor för att ha diskriminerats.

Själv äter jag inte rödbetor. Av personliga skäl. Skicka stålarna snarast möjligt.

Särimner

Tack till Erik Stenström och Sakine Madon för tips och vinkling. Här får ni ett avsnitt ur Madons intervju med en jurist hos DO:

En vegetarian i samma situation, hade hon eller han kunnat anmäla fallet för diskriminering?

Vegetarianer har inget skydd mot diskriminering enligt diskrimineringslagen, det är ingen diskrimineringsgrund.

Det verkar finnas någon sorts problem i diskrimineringslagen då ett etiskt ställningstagande inte ges samma tyngd som ett religiöst påbud.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Egle
Tid: 29 February 2012, 17:19

o my got. Jag hade mkt.kontakt med DO angående diskriminering så att livet förstördes,eftersom det är värsta sorts mobbning.Inte för att kunde äta rödbettor..eller kött.Hur är det med vegetarianer,de hoppar av,får ersättning? Nejjj. Värsta diskriminering är mot östeuropeiska kvinnor/barn.DO jobbar inte för dem,DO tycker inte ens synd om små barn som trakasseras av rasister överallt,såsnart de får höra att detas mödrar talar med östeuropeisk brytning på svenska. Fransk och engelsk talandes mödrarna/barn trakasseras mindre.Vaför?D.O. BORDE AVSKAFFAS.

Skriv en kommentar