Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Söndagsdiskussionen: Tänkvärt om Gud

Ni kanske har fått huvudvärk och tappat hoppet för mänskligheten av att läsa Petter Zachrissons “tankar” hos Seglora? Jag har till exempel försökt förstå hur han får till slutmeningen flera gånger: “Man kan tycka att det är en metadebatt när personer som Annika Borg och Christer Sturmark äter upp så mycket mediautrymme, men minnet av hur totalitära ideologier växte fram under 1900-talet som ledde fram till folkmord och förtryck får aldrig glömmas bort.” Det går inte ens att skriva en satirversion av den här meningen, den är ju klar! (Annika Borg och Christer Sturmark – alltså folkmord?) Tolkande teologi, använd på verkligheten.

Här får ni lite djupare resonemang som motgift.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar