Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Internetaktivism som kan göra skillnad – Joseph Kony 2012

Vad heter världens mest efterlysta människa, nu när Osama bin Laden blivit skjuten? Tyvärr är chansen rätt stor att du aldrig hört talas om honom: Joseph Kony, ledaren för Herrens Befrielsearmé (LRA) i Uganda. Konys relativa okändhet är ett problem, för vilken regering riskerar liv och pengar för att jaga efter någon som ingen bryr sig om? Därför har kampanjen Kony 2012 startat – för att se till att Joseph Kony och hans brott mot mänskligheten blir kända så att tillräcklig möda görs för att äntligen stoppa vansinnet. Här är en informationsfilm om Kony och vad du kan göra för att hjälpa till. Framför allt: dela med dig av filmen. Det är är precis den typen av kampanj där internetaktivism faktiskt kan göra skillnad.

Från Wikipedia:
Joseph Kony, född 1961 i Odek i norra Uganda, ledare för en paramilitär grupp och synkretistisk nyreligiös rörelse, kallad Herrens motståndsarmé (Lord’s Resistance Army, LRA), som bedriver en våldsam kampanj för att upprätta en teokratisk regering i Uganda, som det hävdas baserad på Bibeln och Tio Guds bud.

Kony hävdar att han är ett andemedium och är utövande polygamist.

Den 6 oktober 2005 tillkännagav Internationella brottmålsdomstolen att häktningsorder hade utfärdats för Kony och fyra andra ledare för Herrens motståndsarmé och en vecka senare meddelades detaljer om åtalet mot Kony. Han åtalas på 33 punkter, 12 brott mot mänskligheten, inklusive mord, slaveri, sexuellt slaveri och våldtäkt, samt 21 andra krigsförbrytelser inklusive mord, grym behandling av civilbefolkning, medvetet attackerande av civilbefolkning, plundring, framkallande av våldtäkt och tvångsrekrytering av barn till rebellarmén.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar