Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2012
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Skev självbild: Don McLeroy

I Texas röstar “The Texas State Board of Education (TSBE)” om vad barnen bör lära sig i skolan. Eftersom delstaten är stor får deras beslut stort genomslag i USA. Läroboksförfattarna får vacker skriva läroböcker som innehåller det som TSBE beslutar. Det är därför inte så förvånande att platsen som ledamot i TSBE är eftertraktad av kreationister. Här är platsen där de kan besluta att evolution ska betraktas som “bara en teori” som står på jämbördig fot med “en magisk man skapade alltihop på sex dagar”. En kreationist som gjort just detta är Don McLeroy, före detta ordförande i TSBE och någon som faktiskt tror att dinosaurierna vandrade på jorden tillsammans oss människor. På riktigt.

Nu har man gjort dokumentärfilm om kreationisternas arbete i TSBE. Don McLeroy spelar som ordförande en stor roll i filmen, som ni kan se trailern för här nedanför.

Av någon obegriplig anledning verkar detta ha fått Don McLeroy att tro att han är stjärnan i filmen, inte skurken. Eller så gillar han sin skurkroll? I vilket fall har han av någon obegriplig anledning låtit sig intervjuas av Stephen Colbert, som inte försitter tillfället.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar